Test av Eurosport Player

Eurosport Player er en abonnementtjeneste for oss som liker sport. Vi testet denne tjenesten i fjor og er veldig spente på om de har gjort noen forbedringer.

Les også: Test av Eurosport Player 2019
Les også: Test av Eurosport Player i januar 2020

Vi brukte Eurosport Player over flere uker i fjor og jo mer vi brukte den jo mer misfornøyd ble vi. Dette er en kommersiell tjeneste, men vi opplevde ikke at vi fikk valuta for pengene.

Det som først og fremst slo oss i fjor er hvor uproff tjenesten var. Vi testet tjenesten også i januar 2020, men vi så ingen forbedring. Nå tester vi Eurosport Player igjen i juli 2020 i forbindelse med VM i snooker. Er den blitt noe bedre?

Hva er Eurosport Player?

Eurosport Player eies av DPlay Entertainment Limited og er stedet du ser Eurosports innhold på nett. Å abonnere på Eurosport Player gir deg ubegrenset tilgang til Eurosport-kanalene, direktesendt og «On Demand» sportsrelatert innhold på flere ulike enheter, for eksempel datamaskin, telefon, nettbrett, Samsung TV eller Apple TV ( tvOS). Eurosport Player krever 5 Mbps for å fungere ordentlig.

Vi finner mer informasjon om Eurosport Player på eurosportplayer.com og help.eurosport.com, men disse hjelpesidene er for dårlige. Søkefunksjonen fungerer ikke som den skal.

Her kan du laste ned Eurosport Player for mobile enheter:

Vi har valgt å teste den nettbaserte tjenesten med Firefox-nettleseren på en PC med Windows 10.

Er det verdt det?

Vi får tilgang til Eurosport Player på eurosportplayer.com. Prisen er 139 NOK per måned eller 1188 NOK for ett år. Ser du mye på sport sparer du en del (500 NOK) ved å betale for hele året.

Den store fordelen med Eurosport Player er at du kan se på den sporten du ønsker når du selv ønsker det. Dette gjelder både direktesendinger og opptak fra tidligere sendinger. Du får jo se mye sport på to Eurosport-kanaler fra din TV-leverandør, men disse kanalene klarer ikke å sende absolutt alt via kun to kanaler. Utvalget blir større via Eurosport Player.

Om det er verdt det eller ikke er jo litt avhengig av hvor mye du er interessert i sport. Er interessen stor er dette helt klart en nyttig tjeneste. I visse perioder kan det være aktuelt å betale for en måned av gangen.

Eurosport Player har en angrefrist på 14 dager. Det betyr i praksis at dersom vi sier opp abonnementet innen 14 dager fra den dagen vi registrerte oss skal beløpet vi betalte bli refundert.

Innhold

Som en kommersiell tjeneste hadde vi forventet at Eurosport Player ville tilby oss en mulighet til å se det meste av sport, men her blir vi skuffet. I disse Covid-19-tider er det ikke den helt store aktiviteten når det gjelder sport. Vi tester tjenesten i forbindelse med VM i snooker (kvalifiseringsrundene) og den spilles selvfølgelig uten tilskuere.

Vi blar i utvalget av sport og vi ser at utvalget er blitt litt bedre enn forrige gang vi testet Eurosport Player, men det mangler fortsatt ganske mye for en tjeneste man tross alt betaler for.

På hjelpesiden til Eurosport Player står at kommentarer skal være tilgjengelige på språket som snakkes i det landet hvor man abonnerte på Eurosport Player. Dette stemmer ikke alltid. Vi fikk kommentarer på engelsk (selv om vi er i Norge) og vi fikk kommentarer på norsk i en annen kamp – vi kunne ikke endre dette.

Valg av sport

Vi trodde en av fordelene med å bruke Eurosport Player var at tjenesten kunne tilby flere sport-sendinger enn det som er tilfellet på TV. Vi ble derfor overrasket over at dette ikke er tilfelle.

Søkefunksjonen er blitt forbedret

Siste gang vi testet var søkefunksjonen helt ubrukelig. Nå sjekker vi innholdet med snooker og om vi kunne se på eldre turneringer. Vi prøver søkefunksjonen og får faktisk en fin oversikt.

Arkiv-funksjonen imponerer ikke

Vi blar i arkivet på Eurosport Player for å se på utvalget. Det positive er at arkiv-funksjonen fungerer som den skal, men utvalget er ganske dårlig. Det er påfallende dårlig oversikt over kamper som spilles med informasjon som ikke er lett tilgjengelig. På den positive siden kan vi se en reprise av sport som ble vist for noen dager siden. Gamle opptak finner vi derimot ikke. Friidrett er begrenset. Utvalget av fotball er også fattig – vi finner kun norsk fotball (Eliteserien og OBOS-ligaen), men dette skyldes nok manglende rettigheter. Her dominerer golf, tennis, sykkel og motorsport.

Mangler profesjonelt rammeverk

Oversikten over de forskjellige direktesendingene er fortsatt for dårlig. Det er riktignok gjort forbedringer i riktig retning siden vi testet tjenesten sist. Vi får nå grunnleggende informasjon om de forskjellige kampene. Problemet er at vi må klikke på en INFO-lenke for å se denne informasjonen. Dette blir for tungvint. Vi finner ut senere at denne INFO-lenken mangler på flere steder på nettsiden og dermed blir oversikten dårligere.

Vi ser at det spilles flere kamper samtidig i kvalifisering i VM i snooker, gjerne åtte kamper samtidig, men på Eurosport Player får vi kun se to av kampene. Dessuten står ikke i oversikten hvilke spillere som spiller mot hverandre.

Vi skal se på kamper som er spillt tidligere og klikker da på Se mer: Snooker. Det vi får opp da er forbausende amatørmessig – vi får ingen navn på hvem som skal spille mot hvem – vi må altså klikke på hver lenke for å finne ut dette og klikke tilbake for å få oversikten tilbake. Dermed har Eurosport Player mistet fordelen som tjenesten skal ha sammenlignet med sendingen som er tilgjengelige på Eurosport TV.

Eurosport Player mangler et grensesnitt/rammeverk som tilrettelegger informasjon for brukerne med en oversikt over hvem som spille mot hvem og når. Vi får ikke anledningen til å velge å se enkeltkamper dersom det pågår flere kamper samtidig i kvalifiseringsrundene i et VM. Det ble spillt åtte kamper samtidig, men vi fikk se kun to av dem – Eurosport Player gir oss med andre ord nesten ingen fordel over TV-sendingen.

Hva med reklame?

I den nyeste versjonen av Eurosport Player er reklamen blitt fjernet, men kun i deler av sendingen. Vi trodde først at reklamen var blitt fjernet i alle kampene, men det viste seg å ikke stemme. Vi så på en rekke kamper og reklamen er fjernet i noen, men ikke alle.

Konklusjon

Vi ser positive endringer fra tidligere tester og Eurosport Player er i utgangspunktet et godt tilbud for deg som liker sport. Problemet er at tjenesten tilbyr dårlig oversikt over LIVE-turnering med mange deltakere som for eksempel VM i snooker. Vi opplever at Eurosport Player ikke gir oss en fordel sammenlignet med Eurosport TV – vi får ikke den profesjonelle tjenesten vi betaler for.

Fordeler:
+ Et stort utvalg av sport vi kan se når det passer oss.
+ Vi får nå informasjon om enkeltkamper i direktesendinger.
+ Vi kan se på flere enheter samtidig.

Ulemper:
– Ikke gratis.
– Som betaltjeneste har Eurosport Player overraskende liten fleksibilitet.
– Dårlig dekning av turneringer med mange deltakere.
– Vi må se reklame i en del av sendingene.
– Vi kan ikke velge kommentatorspråk.
– Arkivet har et ganske dårlig utvalg.
– Hjelpesidene er for dårlige.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *