Unike Oslo-bilder fra 1800-tallet

Nettsiden boredpanda.com er en tjeneste som brukes til å dele bilder på nettet. Det er nylig blitt lagt ut unike bilder som ble tatt i Oslo av en 19-årig nordmann rundt 1891.

Les også: Historiske bilder på nettet

19 år gammel fotograf

Bildene er blitt lagt ut på nettstedet boredpanda.com og bildene er tatt av Carl Størmer (1872 – 1957) som var en norsk student ved det som den gangen het Royal Frederick University, men som i dag er kjent som Universitetet i Oslo. Størmer studerte matematikk og fysikk og han forsket blant annet på nordlys.

Gatefotograf med skjult kamera

Som 19-åring hadde han en svært uvanlig hobby for den tiden, nemlig gatefotograf i Oslo med skjult kamera på 1890-tallet. Han gikk altså rundt og tok bilder med kameraet skjult i sine klær. Han skal ha tatt rundt 500 bilder av hverdagslivet i Oslo. Det som blant annet er uvanlig er at folk smilte på mange av bildene. Mange av bildene er tatt på Karl Johans gate i Oslo.

Du finner informasjon og bilder av kameraet på camera-wiki.org. Bildene er altså delt ut på nettsiden boredpanda.com som er en nettside for deling av bilder og bildene er delt ut av noen som kaller seg for «Greta J».

Bildene

Du finner bildene på boredpanda.com. Skroll nedover nettsiden for å se alle bildene – det er totalt 156 bilder.

Video

I denne korte videoen blir noen av bildene presentert:

Kilder: petapixel.com, collectiblend.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *