Engelsk ordbok vi kan anbefale

Surfer du mye på engelskspråklige nettsider og er ute etter en brukervennlig app som forklarer vanskelige ord? Da er appen WordWeb absolutt noe for deg!

Les også: Gratis språkverktøy

WordWeb er en gratis engelsk ordbok og synonymordbok. Dette er en app som støtter både Windows, mobilen og nettbrettet, og du kan søke etter en forklaring på et engelsk ord uansett hvilket program du jobber med ellers.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Rask tilgang til engelsk ordbok

Wordweb er en engelsk ordbok som leveres med innebygd database som gir deg rask forklaring på engelske ord. Programmet gir deg også rask tilgang til blant annet Wikipedia og Wiktionary.

Du får tilgang til WordWeb via system tray i Windows utansett hva du driver med ellers. Skal du lete etter en forklaring på et engelsk ord, uansett hva du jobber med, kan du holde nede CTRL-tasten samtidig som du høyreklikker på et ord. Du får da opp et vindu som forklarer (på engelsk) hva ordet betyr og du får opp flere forklaringer dersom et ord har flere forskjellige meninger.

Du kan klikke på Web References, men du får da opp et varsel om at du må gå online for å bruke denne funksjonen. Klikk på OK for å laste ned referanselisten- du får da tilgang til blant annet Wikipedia og Wictionary. Har du Pro-versjonen av WordWeb kan du legge til dine egne referanser.

WordWeb virker med nettlesere, e-postprogrammer, teksbehandlingsprogrammer og de fleste andre programmer. WordWeb støtter flere varianter av engelsk, men for brukere i Norge vil det være naturlig å velge International-varianten.

Nyttig og brukervennlig

WordPress er faktisk svært nyttig for deg som surfer ofte på engelskspråklige nettsider og/eller jobber med engelsk tekst i det daglige. Vær klar over at du kan også skrive et engelsk ord direkte inn i WordWeb-vinduet og få opp forklaring direkte, altså uten å høyreklikke på en ekstern kilde. Dermed har du tilgang til betydningen av et engelsk ord veldig raskt, uansett hvor ordet befinner seg.

Last ned og installer

Du finner WordWeb på wordweb.info. Det finnes egne utgaver for Windows, Android og iOS.

Under installasjonen kan du velge følgende versjoner av engelsk: International, America, Australia, Britain, Canada, Ireland, New Zealand, South Africa eller Asia. Det er International som er standard og du kan bare klikke Install-knappen.

Du får opp et vindu som forklarer eg at du kan bruke hurtigtasten CTRL og høyreklikke på musen for å se etter et bestemt ord. Klikk på Next-knappen for å fullføre installasjonen. Til slutt får du opp et vindu med installasjonslenker til programmets versjoner for Android og iOS. Programmet er nå klart til bruk, det vil si du kan nå holde nede CTRL-tasten samtidig som du høyreklikker på et ord.

WordWeb Pro

Det kan nevnes at Pro-utgaven har en pris på 12,92 NOK per måned for én bruker. Med Pro-utgaven kan du legge til flere ordbøker – du finner en liste på wordweb.info. Les mer betalutgaven på wordweb.info/ordering.html.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *