Fjernstyr PC-en med mobilen

Remote Mouse en gratis app som kan brukes til å fjernstyre PC-en din med en smarttelefon.

Les også: Følg Dataporten på Facebook!

En mobiltelefon ligner jo ikke fysisk på en mus eller tastatur, men det er faktisk et ganske brukbart alternativ, hvis du ikke har noen mus tilgjengelig.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Slik fungerer det

Det er ganske enkelt å ta i bruk Remote Mouse – du laster ned og installerer appen på mobilen og et program på PC-en. Mobilen vil automatisk få kontakt med PC-en, forutsatt at begge enheten er tilknyttet et trådløst nettverk. Kjør Remote Mouse appen på mobilen, og bla deg frem til en startknapp. Du blar med fingerbevegelse fra høyre til venstre på mobilskjermen.

Klikk på Start-knappen som dukker opp på mobilen, og du får da opp navnet på din PC. Klikk på navnet, og får da opp et skjermbilde på mobilen med ulike muligheter. Her er det bare å klikke med fingeren på de ulike funksjonene.

remotemouse

Du kan også bruke fingerklikk og fingerbevegleser på mobilvinduet, for å utføre ulike funksjoner. Du kan for eksempel berøre tastaturikonet på mobilen for å aktivere mobilen som tastatur, eller på programikonet for å få en liste over installert programvare, som du kan kjøre via mobilen.

Du kan også bevege fingeren på mobilskjermen, du kan berøre skjermen én eller to ganger for utføre venstre- eller høyreklikk, eller du kan skrolle med to fingre. Du kan starte en rekke programvare via mobilen, det gjelder programmer som er festet til oppgavelinjen i Windows.

Enkelte funksjoner krever at du kjøper Remote Mouse, for at de skal virke via mobilen. Dett gjelder blant annet kontroll av lyd og video.

Sikkerhet

Ønsker du å beskytte PC-en din mot angrep via denne funksjonen, kan du velge å passordbeskytte tilgangen. Høyreklikk på Remote Mouse-ikonet på oppgavelinjen nederst i Windows, og velge Preferences og Settings, og Set password for your computer, og avslutt med Apply.

Last ned

Du finner Remote Mouse på remotemouse. Appen finnes for Windows Phone, iOS og Android), og krever at du installerer også et program på PC-en.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *