Lag din egen meny i Windows!
Windows 10 har en meny som mange brukere ikke er klar over. Hvis du høyreklikker med musen på startknappen i Windows 10 får du opp en meny som gir deg tilgang til mange nyttig funksjoner i Windows.

Les også: Windows 10-triks

Win+X Menu Editor er et gratis program som gjør denne menyen enda bedre, fordi du kan tilrettelegge den slik du vil ha den! Du kan nemlig redigere denne såkalte Windows-X-menyen, altså fjerne snarveier du ikke trenger og legge til snarveier som er nyttige for deg.

Last ned

Nettsiden til programmet Win+X Menu Editor finner du på winaero.com. Det eneste problemet med dette programmet er at det slett ikke er enkelt å finne den riktige nedlastingslenken – du skal ikke klikke plakaten øverst på nettsiden, den som ligner på «START DOWNLOAD» eller «RECOMMENDED: Click here to fix Windows errors and optimize system performance». Dette er en reklame for et annet program.

Her finner du nedlastingslenken
Du må skrolle helt ned til «Download: Win+X Menu Editor for Windows 10 and Windows 8» – du blir sendt videre til en annen side, nemlig winaero.com og her kan du klikke på «Download Win+X Menu Editor allows you to add or remove Win+X menu items». Last ned og pakk opp ZIP-filen og kjør selve programfilen (WinXEditor.exe).

Feilreaksjon fra antivirus

Det kan hende at antivirus, for eksempel Windows Defender, reagerer på dette programmet. Du kan klikke på «Mer info»-lenken i Defender-vinduet og velge å kjøre likevel. Varselet kommer fordi Microsoft har ikke selv laget appen. Vi har virusskannet dette programmet med både Malwarebytes og Windows Defender og ingen av dem reagerer på Win-X Menu Editor (ingen trusler funnet). Dette betyr at enkelte antivirus overreagerer under installasjon av Win-X Menu Editor, men som ikke finner noe skadelig etter installasjon.

Slik fungerer Win-X Menu Editor

Før du kjører programmet kan det være lurt å høyreklikke på programfilen (WinXEditor.exe) og velge å feste til Start eller feste til oppgavelinjen i Windows. Da har du enklere tilgang til det.

Når du kjører programmet Win+X Menu Editor får du opp et programvindu og dette vinduet viser en liste over nåværene snarveier på menyen (det vil si høyreklikk på Startknappen) og her får du muligheten til å fjerne en snarvei ved å klikke på den og klikke på Remove. Klikk på «Add a program» hvis du ønsker å legge til en ny snarvei på denne menyen. Du kan hende at du må starte PC-en på nytt for å se virkningen eller du kan prøve «Restart Explorer»-knappen.

Flere alternativer

Dette er noen av de alternativene Win-X Menu Editor byr på:

  • Add a program legger til nye snarveier.

  • Add a preset kan brukes til å legge til snarveier til en rekke funksjoner og programmer som slå av PC, tjenester, Paint, Kalkulator, Windows Media Player og Notisblokk.

  • Add a control panel item brukes til å legge til snarveier til funksjoner fra kontrollpanelet i Windows.

  • Add an administrative tool legger til snarveier til forskjellige verktøy for administrator, inkludert datamaskinbehandling, diskopprying og hendelsesliste.

Gratis, brukervennlig og nyttig!

Vi bruker Win-X Menu Editor og den fungerer som en drøm. Det er veldig enkelt å bruke og du kan bruke det til å lage din egen meny – du kan legge snarvei til programmer og funksjoner som du bruker mest.

Kilder: winaero.com, ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *