Dette er de beste gratis VPN-tjenestene
VPN er en forkortelse for «Virtual Private Network», og er en kryptert direkteforbindelse mellom din datamaskin og en VPN-tjener.

Les også: Tor Browser er gratis

Den kalles virtuell fordi for brukeren ser en VPN-forbindelse ut som om det er en privat forbindelse, selv om den foregår over internett.

Hvorfor bruke VPN?

VPN gjør det mulig å være anonym på internett og kan blant annet brukes til å lure tjenester til å tro at du er på et annet sted i verden enn du egentlig er.

Dette kan for eksempel brukes til å få tilgang til tjenester som i utgangspunktet er blokkerte i bestemte land. Du kan for eksempel late som om du bruker en tjeneste utenfor Norge, for eksempel USA og dette gjør det mulig å øke filmutvalget på Netflix i Norge. Det er imidlertid et problem med Netflix og det er at de har bestemt seg for å blokkere bruk av VPN på Netflix.

Dette er nå blitt et kappløp mellom VPN-leverandører og Netflix, fordi en rekke VPN-leverandører har funnet en måte å lure Netflix-blokkeringen. Du finner en rekke slike VPN-leverandører på makeuseof.com. Du kan jo selv prøve noen av forslagene på denne siden, men problemet med dette er at Netflix leter etter nettopp slike tjenester og blokkerer dem når de oppdages.

Slik virker VPN

Det opprettes en punkt-til-punkt forbindelse over internett, via dedikert, kryptert linje mellom to aktører. VPN utvider et privat nettverk til internettet, og som samtidig opprettholder egenskapene til det private nettverket. Din datamaskin vil fremstå som om den tilhørte lokalnettet til VPN-tjeneren.

En VPN-forbindels er en sikker måte å bruker internett, fordi her kan ingen spore deg, eller overvåke deg. Bruk av VPN gjør at din internett-trafikk er kryptert.

Problemet med VPN er at det er i utgangspunktet en kommersiell tjeneste – du må gjerne betale for å bruke det. Den gode nyheten er at det finnes flere aktører som tilbyr VPN gratis, men da er tjenesten reklamebasert.

Hvilken av gratistjenestene er best?

Nettstedet bestvpn.com har testet ut en rekke gratis VPN-tjenester og kommet til den konklusjon at følgende VPN er best:

  1. Windscribe
  2. ProtonVPN
  3. HideMe
  4. TunnelBear
  5. Hotspot Shield

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *