Justér oppgavelinjen i Windows 11

En av funksjonene Microsoft har oppgradert i Windows 11 er oppgavelinjen.

Les også: Windows 11 er lansert

Her får du en oversikt og tips om oppgavelinjen – det er den nederste linjen i Windows.

Tips for oppgavelinjen

  • Du kan feste en app til oppgavelinjen. Skriv inn navnet på appen i søkevinduet. Høyreklikk på appen og velg «Fest til oppgavelinjen». Følg de samme trinnene for å løsne appen, men denne gangen velger du «Løsne fra oppgavelinjen».

  • Du kan endre plassering av oppgavelinjen. Høyreklikk på oppgavelinjen. Velg Oppgavelinjeinnstillinger, Oppgavelinjeadferd, Oppgavelinjejustering, og velg deretter Midtstill eller Venstre.

  • Du kan omorganisere knapper på oppgavelinjen. Du kan rett og slett dra en knapp fra gjeldende plassering til en annen plassering.

  • Du kan velge å skjule oppgavelinjen automatisk. Høyreklikk på oppgavelinjen, velg Innstillinger for oppgavelinje og velg Skjul oppgavelinjen automatisk under Oppgavelinjeadferd.

  • Ønsker du å fjerne gruppering av ikonene på oppgavelinjen? Av en eller annen merkelig grunn gjør Microsoft dette vanskelig. Dette er kun mulig ved å foreta endringer i registeret i Windows. Du gjør dette på eget ansvar! – slik gjør du det: Bruk søkeordet regedit via søkevinduet i Windows og klikk på Registerredigering. Naviger til StockRects3 i HKEY_CURRENT_USER. Dobbeltklikk på Settings REG_BINARY-verdien. Finn frem FE-kolonnen og 28 rad. Rediger verdien fra 01 til 02 eller 03. Klikk på OK for å bekrefte redigeringen. Restart PC-en. Du finner detaljene på thewindowsclub.com. Husk at det å jobbe med registeret i Windows er potensielt livsfarlig, her er det lett å gjøre feil og du har ikke angremulighet. Du gjør dette på eget ansvar.

Kilde: Microsoft

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *