Adobe Flash er på vei ut

Det er sikkert noen som har fått med seg at Adobe Flash snart er historie.

Les også: Adobe Flash er snart historie

Det er satt en sluttdato og denne er 31. desember 2020. Etter denne datoen skal ikke Adobe Flash lenger oppdateres og du kan heller ikke laste den ned.

Fjernes fra Windows

Nå har Microsoft lagt ut en oppdatering som fjerner Adobe Flash automatisk og «permanent».

Det er oppdatering nummer KB4577586 som skal sørge for å kvitte PC-en din med Adobe Flash. Dette er en såkalt valgfri oppdatering og det betyr at den ikke installeres automatisk.

Du kan eventuelt laste ned og installere KB4577586 via såkalt Microsoft Update-katalog. Dette er en nettside som tilbyr manuell nedlasting og installasjon av oppdateringer for Windows. Du finner den på catalog.update.microsoft.com.

OBS Vær oppmerksom på at dersom du fjerner Adobe Flash på denne måten vil du ikke kunne installere den på nytt så lenge den aktuelle Windows-oppdateringen er installert (KB4577586). Den eneste måten å få Adobe Flash tilbake, ifølge kildene, er å installere Windows på nytt. Denne oppdateringen er altså en mulighet til å bli kvitt Adobe Flash, men dette er noe du selv må avgjøre.

Har du Flash installert?

Hvordan vet du om din PC har Adobe Flash installert? Du finner den ikke under Programfiler-mappen. Du kan eventuelt finne den via Start, Innstillinger, Apper. Her skal du finne Adobe Flash Player under Apper og funksjoner. Du finner den også i Kontrollpanel via System og sikkerhet.

Kilder: zdnet.com, ghacks.net

You may also like...

2 Responses

  1. Marit sier:

    Hvis jeg ønsker å spille kabaler på nett, via kabaler.no, vil jeg ikke ha mulighet til det fra 01.01.21?

    • Det korte svaret er nei du vil ikke ha muligheten etter denne datoen. Men, dersom du likevel har Flash på din PC (dette er lite sannsynlig) eller at kabaler.no bruker noe annet enn Flash, da vil du fortsatt ha muligheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *