Test av Taxifix

Taxifix er navnet på appen som skal gjøre det svært enkelt å bestille taxi.

Les også: Nyttige apper

Appen ble lansert så langt tilbake som 2013 og fikk en stor oppgradering i 2020, og derfor burde appen være godt utviklet. Vi har testet.

Hensikten med lansering av appen skal være å gjøre taxibransjen i bedre stand til å takle konkurranse fra blant annet Uber.

For ordens skyld, denne testen gjelder Oslotaxi.

Taxifix

Appen Taxifix kan blant annet lastes ned fra oslotaxi.no eller fra disse nettstedene:

Fordeler

Vi har testet appen og opplevde at det er svært enkelt å bestille taxi på denne måten. Appen vet hvor vi er, forutsatt at vi tillater sporing med appen, og appen viser også hvor taxien befinner seg på et kart.

Ulemper

Vi hadde på forhånd installert et bankkort i appen slik at vi kunne betale for taxien på den måten. Dette viser seg ikke å være så enkelt som vi trodde. Dersom vi ønsket å betale med det registrerte bankkortet måtte betalingen skje på forhånd, altså før selve turen med taxien, men bankkortet blir belastet kun med den beløpet som turen faktisk koster.

Det skal altså i teorien være mulig å forhåndsbetale, men problemet er at Taxifix-appen mangler et menyvalg for forhåndsbetaling og dermed er dette i praksis ikke mulig i dag – eventuelt er dette meget dårlig forklart i selve appen.

Vi kan jo uansett betale etter turen og da må vi betale på en vanlig måte (kontanter, kort eller vipps) – da fungerer altså ikke betalingsalternativene i selve appen.

Oppsummering

Taxifix gjør det svært enkelt å bestille taxi, men appen egner seg ikke til å betale for turen. Vi snakket med to sjåfører om appen underveis på to turer og begge er enige om at denne appen ikke egne seg til å betale etter turen. Betalingsalternativene fungerer ikke optimalt, i hvert fall ikke i praksis.

Kilder: oslotaxi.no (1), oslotaxi.no (2), tek.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *