Pokemon Go er mer aktuelt enn noensinne

Dette er spillet som tok verden med storm i 2016 og det fortsatt populært. En av mange fordeler med dette spillet er at du kan gå turer ut i naturen eller hvor som helst og samtidig spille et morsomt dataspill på mobilen.

Les også: Gratis spill!

Hva er Pokemon Go?

Pokemon Go er et spill som kombinerer virkelighet og en virtuell verden. Selve spillet går ut på å fange virtuelle skapninger, såkalte Pokemon.

Les også: Bli aktiv med Stolpejakten!

Spillet er basert på utvidet virkelighet («Augmented reality») og det er en app som gjør det mulig å legge et virtuelt lag på virkeligheten. Pokemon Go bruker GPS og kamera på kompatible enheter. Selve spillet er gratis å nedlaste og spille, men det er mange selskaper som utnytter den enorme populariteten til å trekke kunder til sine produkter og tjenester.

Pokemon Go er utviklet av selskapet Niantic og det ble lansert 6. juli 2016 og er det ble veldig populært over hele verden på kort tid. Etter 2016 har populariteten gått i bølger, men det er blitt høyaktuelt i disse koronatider – spillet er nemlig en fin motivasjon til å gå turer.

Fordeler

Spillet er først og fremst morsomt for de som driver med det, det er spennende å finne og fange Pokemon, og det kan også være sosialt når spillere møtes for å sammenligne hverandres resultater. Det er fort gjort å bli hekta på Pokemon Go.

I disse koronatider er det en stor fordel at du må komme deg ut for å fange Pokemons. Derfor gir spillet deg motivasjon for å gå turer.

Ulemper

Spillet Pokemon Go er ikke bare fryd og gammen. Spillerne kan bli såpass ivrige etter å finne og fange Pokemon at det har oppstått uheldige sitasjoner, for eksempel ute i trafikken hvor brukerne rett og slett glemmer seg i Pokemon-verden. Det viser seg også at spillet kan være svært forstyrrende for omgivelsene, for eksempel på steder hvor folk ellers ønsker fred og ro. Det kan også nevnes at spillet er ganske krevende for mobil-batteriet hvis du er virkelig blitt hekta på spillet.

Powerbank er redningen!

Det trenger er en såkalt Powerbank for mobilen din som fungerer som ekstra batteri, altså en nødlader for mobilen. Her får du en oversikt over hvor du kan kjøpe Powerbank for mobilen din:

Slik fungerer Pokemon Go

Du laster ned appen, registrerer deg og logger deg på Pokemon Go og opprettet din egen avatar, og får da et kart av dine umiddelbare omgivelser. Det finnes steder på kartet som PokeStops hvor du kan få tak i pokeballer som kan brukes til å kaste på og fange Pokemons, og Pokemon Gyms er kamparenaer som brukes til å konkurrere mot andre.

For å fortsette spillet må du bevege deg rundt i Pokemon Go sin verden med hjelp av kartet. Det vil da dukke opp forskjellige typer Pokemons. Etter hvert som du klarer å fange Pokemon kan du samle inn erfaringspoeng («experience points»). Din Pokemon registreres i en database (Pokedex) med alle skapningene.

Slik får du flere baller

Når du registrerer deg for første gangen i Pokemon Go får du et bestemt antall baller. Du skal imidlertid ikke spille så veldig lenge før du ikke har noen baller igjen. Du kan skaffe deg flere baller, her er noen tips:

  • Du får flere baller når du går på et nytt level.
  • Besøk Pokestop, gjerne gjentatte ganger.
  • Forsvar en gym. Dette er steder hvor du kjemper og trener din Pokemon.

Problemet med å skaffe deg flere baller på Pokestop eller en gym er at dette krever at du har nådd level 5. Er du fortsatt på lavere level er du nok nødt til å rett og slett kjøpe pokecoins for å kunne skaffe deg flere baller.

Her finner du appen!

Her finner du en app for å spille Pokemon Go:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *