Bli bedre kjent med PC-en din

På denne siden finner du programmer som kan gi deg informasjon om PC-en din, pluss programmer som kan brukes til å teste ut ytelsen og stabiliteten til Windows og PC-en din.

Les også: Slik får du raskere og bedre PC!

Det finnes en haug av slike programmer, men felles for programmene som nevnes på denne siden er at de er gratis.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

System Information Viewer

System Information Viewer (SIV) er et program som viser detaljert informasjon om din datamaskin. Her finner du informasjon om Windows, maskinvare og nettverkskomponenter.

Brukergrensesnittet kan virke rotete og uoversiktlig første gangen du kjører programmet, men dette programmet er et av de mest detaljrike som finnes på markedet. Du finner masse menyer og undermenyer på bunnen av grensesnittet – her er mulighetene svært mange.

Les mer i vår artikkel.

Speccy

Speccy er et program fra utviklerne bak det populære ryddeprogrammet Ccleaner. Speccy er et avansert systemverktøy for PC-en din.

Du får detaljert informasjon om maskinvare og programvare som er installert i PC-en din. Du kan blant annet få informasjon om PC-en din har ledig plass for flere minnebrikker – det er nyttig hvis du vurderer å installere mer minne – les mer i vår guide.

Les mer om Speccy i vår artikkel.

Hvor gammel er PC-en din?

Hvor gammel er PC-en din, det vil si hvor lenge er det siden PC-en ble startet for første gangen? Altså, når ble PC-en kjøpt? Dette kan være nyttig informasjon for mange. Les mer om dette i vår artikkel.

HWiNFO

HWiNFO er et gratis verktøy som gir detaljert informasjon om PC-en din, og det kan også bruke til å overvåke ulike komponenter i PC-en din. Programmet finnes i tre utgaver for DOS, for Windows 32-bit og for Windows 64-bit. Du kan laste ned programmet på hwinfo.com. Les mer i vår artikkel.

HARDiNFO

HARDiNFO er et program som gir deg detaljert informasjon om PC-en din. Programmet kan også brukes til å overvåke og teste PC-en din, og det kan fortelle deg om eventuelle feil. Programmet er tilgjenglig i gratisversjon for hjemmebrukere og en Pro-versjon for bedrifter. Du finner en direktelenke til installasjonsfilen på usro.net

Belarc Advisor

Belarc Advisor lager en detaljert profil av installert maskinvare og programvare i PC-en din. Resultatet vises i nettleseren din. Programmet støtter Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 og Windows 10, og både 32-bit og 64-bit Windows.

UserBenchmark

UserBenchmark er et gratis program som viser benchmark-status for komponentene i PC-en din, og du kan bruke denne informasjonen til å sammeligne med PC-en til andre brukere. UserBenchmark er rettet mot den vanlige brukeren, og ikke mot teknikere eller spesialister på maskinvare.

Rainmeter

Rainmeter er et annerledes program som viser informasjon om PC-en din på skrivebordet i Windows, slik at du får se oversikten hele tiden. Det viser ting som minnebruk og batteribruk.

Real Temp

Real Temp er et program som kan brukes til å måle og vise temperatur i Intel-sentralprosessorer (CPU).

CPU-Z

CPU-Z er et program som samler og viser informasjon om blant annet prosessor, hovedkort, minne i PC-en din.

GPU-Z

GPU-Z er et program som gir deg detaljert informasjon om skjermkortet i PC-en din.

Speedfan

Speedfan er et program som gir informasjon om temperatur og vifter i PC-en. Med dette programmet kan du også styre viftene, altså hvor raskt disse roterer. Bruken av dette programmet avhenger imidlertid av om hovedkortet støtter slik viftestyring, det er nemlig ikke alltid produsenter tillater dette.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *