Slik blir Windows 11

Microsoft har tidligere kunngjort at neste Windows-versjon blir presentert i juni. Nå er dagen endelig her.

Windows 11

Microsoft har bekreftet at navnet på den nye Windows-versjonen er Windows 11. Det har lenge vært spekulasjoner rundt navnet, men nå er det altså bekreftet.

Windows 11 får et helt nytt utseende med sentrert startmeny og ny oppgavelinje. Microsoft mener dette vil gjøre det enklere å finne frem i systemet. Flisene er blitt fjernet og i stedet brukes små ikoner. Microsoft mener selskapet har forenklet designet.

Det blir enklere med multitasking i Windows 11. Du kan organisere vinduer på en bedre måte slik at du selv bestemmer hva du ser på skrivebordet.

Videre får Windows 11 en widget-funksjon med en mulighet til å få tilgang til blant annet værmelding, nyheter, kalender og annet nyttig godt tilgjengelig. Lydfunksjonen blir forbedret.

Microsoft Team blir integrert i Windows 11, både for hjemmebrukere og bedrifter, slik at det blir enklere å kommunisere med andre brukere med hjemmekontor. Dette innebærer blant annet en chattefunksjon fra oppgavelinjen.

Spillopplevelsen er ytterligere forbedret i Windows 11. Systemet er bedre tilrettelagt for spill.

Microsoft Store er oppgradert slik at det blir enklere å finne frem apper du er ute etter. Det skal blant annet være mulig fra høsten 2021 å kjøre Android-apper i Windows 11.

Gratis oppgradering

Bruker du Windows 10 i dag vil du få Windows 11 som en gratis oppgradering til høsten.

Kilder: Microsoft, windowscentral.com, theverge.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.