Dataporten har testet Netflix

Netflix er en populær filmstrømmetjeneste og det er ikke uten grunn. Du betaler fast pris og kan da se massevis av filmer og TV-serier når du selv ønsker det.

Les også: Filmstrømmetjenester på nett

Det går opp og ned med hva du får for pengene i Netflix. Her får du en oppsummering av hva vi mener om Netflix i 2021.

Prisene

Den første måneden for Netflix er gratis. Etter dette kan du velge mellom følgende priser:

 • Basis: 89 NOK
 • Standard: 109 NOK
 • Premium: 159 NOK

Du finner detaljene på netflix.com.

Egenproduserte filmer

Vi starter med det positive. Netflix tilbyr en rekke egenproduserte (originalinnhold) filmer og TV-serier og da dreier det seg om helt nye filmer og TV-serier, det vil si du trenger ikke å vente flere måneder eller år. Dette er nok den største fordelen med Netflix. Netflix har kvalitetsfilmer som The Dig, The Irishman, News of the World, The Midnight Sky og mange, mange flere.

Filmutvalget blir bedre og bedre

Vi merker at filmutvalget er blitt bedre. Vi finner ganske mange gode filmer på Netflix.

Netflix-lagring er blitt bedre

Også her er Netflix blitt bedre. Vi har tidligere savnet en mulighet til å definere en film som at vi har sett den ferdig. En film som vi har hatt på pause har tidligere blitt fast på menyen i Netflix uten at vi hadde en mulighet til å fjerne den. Nå har Netflix endelig gjort noe med dette. Filmer som er satt på pause kan riktignok ikke defineres som ferdig-sett, men slike filmer plasseres ikke lenger i oversikten. Dermed er problemet løst, i hvert fall nesten.

Søkefunksjon

Netflix blir altså bedre og bedre, men det er en del vi ikke liker. Den innebygde søkefunksjonen i Netflix er fortsatt ganske dårlig.

Menyvalg

Hvis du ser på menyen i Netflix viser den kun en brøkdel av kategorier som faktisk finnes i Netflix. Det finnes et triks som gjør det mulig å få tilgang til alle kategorier og dette er faktisk en ganske lang liste som ikke er tilgjengelig i selve Netflix. Les mer i vår artikkel.

Autostart av trailere irriterer

Netflix viser filmtrailere på sin hovedside og denne visningen starter automatisk – noen synes dette er en god funksjon, mens for andre er dette irriterende. Netflix har nå gjort det mulig å slå av denne funksjone. Merkelig nok har Netflix valgt å skjule denne muligheten gansk godt. Du finner den ved å klikke på Administrer profiler før du logger deg på – her kan du velge å slå av autostart.

Konklusjon

Filmutvalget på Netflix er ganske bra for de fleste. Du kan velge å se filmer når det passer deg og prisen er relativt lav. Netflix tilbyr en rekke egenproduserte filmer og da er filmene helt nye. Det som kunne vært bedre er søkefunksjonen og menyvalget.

Fordeler

 • Bra filmutvalg for de fleste.
 • Du kan se filmer og TV-serier til relativt lav pris.
 • Du kan se filmer på alle typer enheter.
 • Tar du en pause i visning av en film vil Netflix husker hvor du tok pause.
 • Tilbyr helt ferske egenproduserte filmer.

Ulemper

 • Søkefunksjonen kunne vært bedre.
 • Menyen viser kun en liten del av innebygde filmkategorier.
 • Du finner ikke mange klassiske filmer på Netflix.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *