Advarer mot ny type svindelforsøk

NorSis går nå ut og advarer mot et nytt frekt svindelforsøk.

Les også: Telefonnummer kjøpes og selges

Denne gangen går det ut på å lure deg slik at svindlerne får full tilgang til din Facebook-konto.

Kapring av konto

Denne svindelmetoden dreier seg om kapring av Facebook-konto. Det hele starter med at du får en melding i Messenger fra en av dine «venner». Denne «vennen» oppfordrer deg til å delta i en konkurranse.

Siden denne meldingen kommer tilsynelatende fra noen du kjenner er det lettere å bli lurt. De som kontakter deg er ikke noen av dine venner, men det er en svindler som har kapret Facebook-kontoen til din venn.

For å kunne delta i konkurransen må du få en kode via SMS, og denne koden skal så sendes til «vennen» din. Koden er egentlig ikke en kode for konkurransen, men det er en engangskode til kontoen din som svindleren har etterspurt gjennom «Glemt passord»-funksjonen på Facebook. Svindlerne klarer på denne måten å lure til seg kontroll over din Facebook-konto.

Slik unngår du å bli svindlet

For å unngå å få Facebook-kontoen din kapret bør du for det første ikke dele tilsendte koder med andre brukere og for det andre oppfordres du til å bruke totrinnspålogging.

Du kan aktivere totrinnspålogging på følgende måte: Klikk på Innstillinger i Facebook (øverst til høyre på en PC), velg innstillinger og personvern, velg Innstillinger, velg Sikkerhet og innlogging, og videre totrinnsgodkjenning.

Du finner detaljene på nettvett.no.

Kilder: norsis.no, nettvett.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *