Stor oppdatering for My Family Tree

My Family Tree er et gratis program som kan brukes til å registrere navn og sette opp ditt eget slektstre.

Les også: Verktøy for slektsforskning

Programmet er nå blitt oppdatert til versjon 10.5 og denne gangen er det følgende nyheter:

  • Støtte for siste versjon av Windows 10.
  • Grafer får flere nye muligheter.
  • Mulighet å registrere yrke i detaljepanel.
  • Fiksing av feil som er blitt oppdaget.

Du finner detaljene på chronoplexsoftware.com.

Gratis slektstre

Du finner My Family Tree på chronoplexsoftware.com – klikk på Get it now. Første gangen du besøker nettstedet får du opp en nedlastingslenke til Gedcom Validator. Dette er et program som skal forhindre tap av data i forbindelse med filoverføring. Dette er altså ikke My Family Tree.

For å få opp My Family Tree kan du klikke på Home-knappen og på Get it now. Da får du opp en nedlastingslenke for My Family Tree. Last ned og kjør installasjonsfilen. Du kan også laste ned og installere språkpakke, men dette programmet støtter dessverre ikke norsk.

Under installasjonsprosessen kan du eventuelt velge at programmet er koblet til internett via My Family Tree permissions. Hensikten er å oppdatere programvaren, dersom det finnes oppdatering. Du kan eventuelt velge å aktivere nettforbindelsen slik at programvaren kan dra nytte av ressurser på internett. Klikk på Continue-knappen for å fortsette.

Opprett ditt eget slektstre

Etter installasjon av My Family Tree kan du eventuelt klikke på «Start a new family tree» for å opprette slektstre. Du kan klikke på «Open» for å åpne et annet slektstre dersom slikt er tilgjengelig.

Skal du opprette et nytt slektstre kan du legge inn ditt navn og eventuelt fødselsdato og fødselsted og klikke på Add når du er ferdig, men du velger selv hva slags informasjon du legger inn. I neste vindu har du muligheten til å legge til, slette eller endre informasjonen om denne personen.

Når du har lagt til den første personen i slektstreet, kan det være lurt å lagre det. Dette kan du gjøre via File og Save as. Her kan du velge All people og deretter lagre filen med et navn som du bestemmer, for eksempel minslekt.familyx (for ordens skyld familyx er endelsen som brukes av dette programmet). Du får tilgang til denne filen når du kjører opp My Family Tree neste gang.

Du kan legge til nye personer, og dermed utvide slektreet via Create Relationship. Her får du rullegardinmeny som kan brukes til å velge relasjonen til personen som allerede er på plass i slektstreet. Det kan være far, mor, ektefelle, sønn, datter, eventuelt ikke i slekt.

Ferdig laget slektstre

Du kan laste ned et ferdig laget slektstre for å se hvordan det kan se ut. Du finner slike eksempler på chronoplexsoftware.com. Dette eksemplet viser slekten til den britiske kongefamilien:

Mer informasjon

Du finner mer informasjon om My Family Tree på chronoplexsoftware.com.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *