Letterboxd er et sosialt nettverk for film

Det finnes jo mange måter å finne informasjon om film, både anmeldelser og lese om andres filmopplevelser.

Les også: Facebook-gruppe for filmentusiaster

Du finner mange databaser med teknisk informasjon om filmer og Facebook-grupper hvor filmelskere kan utveksle sine filmopplevelser.

Letterboxd

Letterboxd.com er et sosialt nettverk for filmelskere. Hensikten med denne tjenesten er at brukerne skal kunne kommunisere om film og de skal også kunne lage en liste over filmer de har sett.

Brukerne kan skrive om film de har sett, gi filmene karakter og eventuelt dele denne informasjonen med andre brukere. Letterboxd er gratis og reklamefinansiert. Ønsker du å slippe reklame kan du betale 19 USD (167 kroner) per år – les mer på letterboxd.com/pro.

I tillegg til brukeranmeldelser får du også teknisk informasjon om spesifikke filmer og på hvilke strømmetjenester du kan se den aktuelle filmen. Slik informasjon er hentet fra blant annet IMDB, TMDB og justwatch.com. Letterboxd tilrettelegger med andre ord ulike typer informasjon om en bestemt film, samtidig som å være et sosialt verktøy for filmer.

Denne tjenesten krever i utgangspuntet ikke noen registrering, det vil si du kan bla i filmer som er omtalt, men du må selvsagt registrere deg for å delta aktivt.

Kilde: letterboxd.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.