Nå gir Google oss et valg

Du kan nå selv velge om tjenestene til søkegiganten Google er knyttet sammen og deler data.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Det er tjenestene Søk, YouTube, annonsetjenester, Google Play, Chrome, Google Shopping og Google Maps.

Du kan altså nå velge hvilke av disse som er knyttet sammen og som deler data.

En overraskelse

Denne ordningen skal i utgangspunktet kun gjelder for land i EU, men vi har fått opp et vindu hvor Google gir en mulighet til å velge. Du får dette valget dersom du bruker noen av funksjonene til Google. Dette gjelder kanskje alle land i Europa.

For ordens skyld, du får ikke opp dette vinduet dersom du ikke har logget deg på Google via en av tjenestene til Google. Poenget er at du skal kunne velge om Google deler data med de forskjellige tjenestene til Google.

Har man ikke sett dette vinduet før kan dette være litt forvirrende. Hvis du får opp det aktuelle vinduet skal du klikke på Kom i gang dersom du ønsker å velge hvilke Google-tjenester som knyttes sammen. Hvis du er usikker kan du klikke på Spør meg om 3 dager.

Du blir spurt om du ønsker å knytte samme Google-tjenester. Fordelen er at de forskjellige Google-tjenestene kan dele data med hverandre og du kan da få forslag i den ene tjenesten basert på data fra den andre. Ulempen med å knytte Google-tjenester på denne måten er at du har ingen kontroll over data som deles, men dette er altså ditt valg.

Ulempen med å ikke knytte tjenesten sammen er at du får da ikke forslag i den ene tjenesten basert på data i den andre tjenessten.

Dette er slett ikke et enkelt valg å ta, men det beste valget er trolig å ikke knytte dem sammen, da får Google rett og slett mindre kontroll over ditt liv. Husk at du kan alltid angre på et eventuelt valg via Google-innstillinger.

Google-innstillinger

Du kan alltid endre disse innstillingene ved å logge deg inn på din Google-konto. Velg deretter Data og personvern, Sammenknyttede Google-tjenester, Administrer tilknyttede tjenester.

Kilder: Google, theverge.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *