Slik sender du Instagram fra PC-en

Instagram er en populære sosial tjeneste som opprinnelig var tenkt for mobiler.

Les også: Instagram-guide

Det er ikke alle som er klar over det at du kan sende Instagram-meldinger fra PC-en din. Instagram på PC byr riktignok ikke på like mange muligheter som på mobilen, men det er alltså mulig.

Les også: Følg Dataporten på Instagram!

Slik gjør du det

Du finner tjenesten på instagram.com. Den er i utgangspunktet tilgjengelig på mobil, men den kan også brukes på en datamaskin, for eksempel en PC med Windows 10.

Du finner også Instagram-apper for ulike enheter:

Det finnes altså flere måter å bruke Instagram på. Ønsker du å bruke Instagram på en PC kan du altså bruke Instagram-appen for Windows 10.

Det finnes et bedre alternativ og det er å bruke en Instagram-utvidelse for nettleseren din. Bruker du Firefox finner du utvidelsen på addons.mozilla.org. Bruker du Chrome finner du den på chrome.google.com. Fordelen med å bruke en utvidelse er at du får Instagram slik den er på mobilen og får dermed flere menyvalg.

Hvis du ønsker å tilpasse bildet til Instagram slik at bildet ikke blir beskjært feil, kan du klikke på et lite ikon nederst til venstre i selve bildet (i utvidelsen) før du legger ut bildet. I mange tilfeller trenger du ikke denne funksjonen – den er avhengig motivet i bildet.

Ønsker du å publisere bilde og tekst må du først klikke på Utvidelser-ikonet øverst i nettleseren og klikke på Instagram-lenken. Da får du opp Instagram-vinduet slik den er på mobilen din og her er det bare å klikke på pluss-tegnet nederst i Instagram-vinduet, bla deg frem til et bilde, klikk på Neste, skriv inn tekst med bildet og klikk på Del for å publisere bildet.

Denne nettleserutvidelsen for Instagram har en del begrensninger – søkefunksjonen er begrenset i en utvidelse – skal du for eksempel sjekke om en person (som du følger allerede) følger deg kan du søke etter vedkommende via din Instagram-profil og følgere. Denne muligheten er imidlertid kun tilgjengelig i mobil-versjonen av Instagram. Vi kan nå meddele at den nyeste versjonen av utvidelsen for Firefox er blitt kraftig forbedret og den har blant annet fått denne mulighet, altså du kan nå se om personen du følger også følger deg.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *