Facebooks «brukerstøtte» er til å le eller gråte av

Det virker som giganter som Facebook, Twitter og Instagram ikke har noen fungerende brukerstøtte.

Les også: Mystisk Instagram plage

Vi har tidligere slitt med Instagram-problemer, en situasjon som fortsatt ikke er løst. Instagram er jo også en del av Meta så her er det tydelig at Meta har store problemer på kundesiden. Men, denne gangen er det Facebook som sliter.

Facebook

For personer som driver en nettside som Dataporten og som har registrert siden på Facebook, har fra tid til annen behov for å kontakte brukerstøtte.

Dataporten har flere ganger vært i kontakt med brukerstøtten for ulike typer problemer, men det viser seg ikke å være enkelt.

Forklaringen på at dette ikke har vært enkelt er nok delvis at Facebook er såpass stor at personlig brukerstøtte blir en utfordring. Det blir ikke bedre at Facebook nå er en del av Meta, noe som gjør selskapet til enda større gigant.

Ett av problemene er språket. Facebook har en egen side for brukerstøtte og det er bra. Problemet er bare at denne siden er på norsk, mens svarene vi får er alltid på engelsk. Facebook har med andre ord ikke fungerende brukerstøtte i Norge.

Språkforviklinger

Hvorfor er dette et problem? Jo, vi har opplevd at vi sender detaljert beskrivelse av vårt problem på norsk (siden brukerstøttesiden er på norsk), men svaret vi får på engelsk tyder på at Facebook, eller rettere sagt Meta, har tydeligvis brukt en oversetter-tjeneste for å oversette vår tekst fra norsk til engelsk. I mange tilfeller har vi måttet forklare saken også på engelsk, fordi oversettelsen ikke var vellykket.

Så skjedde det plutselig at vi fikk et svar på norsk. Problemet er bare at vi fikk et standardsvar og vi måtte forklare vårt problem om igjen. Vi sendte et svar, men fikk ikke noe svar tilbake.

Roboter?

Vi har fortsatt problemer med Facebook og er nå i en «dialog» med giganten Meta som driver Facebook. Nå begynner vi å lure på om en stor del av «brukerstøtten» til Facebook/Meta drives av roboter, altså at mesteparten av kommunikasjonen mellom selskapet og kundene er automatisert, inkludert «personlig» kundebehandling.

Vi fikk nemlig følgende svar fra selskapet:

Thanks for contacting Meta.

We’re currently investigating this issue further.We will give you an update as soon as we have more information.

We appreciate your patience and understanding.

 

Vi hadde et tilleggsspørsmål til selskapet og sendte derfor en ny mail og til vår forbauselse var svaret 100 prosent identisk med forrige. Vi fikk altså ikke noe svar på spørsmålet, men et standardsvar. Det er faktisk ikke første gangen vi får et slikt svar, men denne gangen blir dette ganske påfallende. Hvor er kundeservicen til Facebook/Meta?

Problemet løst, men…

Problemet vi hadde ble løst, men det var ikke takket være Facebook sin brukerstøtte.

Usedvanlig lite fleksibelt

Vårt opprinnelige problem ble altså løst, men vi skulle finjustere innstillinger. Da viste det seg at innstillingene i Facebook så lite fleksible at det nesten ikke er til å tro.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *