Facebook – arrogant eller teknisk feil?

Facebook valgte for noen dager siden å slette et innlegg på Dataportens Facebook side.

Les også: Følg Dataporten på Facebook!

Forklaringen de oppgir er at innlegget er definert som spam.

Spam?

Facebook mener innlegget er en villedende metode for å lure folk til å klikke på artikkelen. Vi kan ærlig talt ikke se hvorfor de mener dette. Det eneste vi kan tenke på er at vi har lagt til frasen «Gratisversjonen er tilgjengelig» ved innlegget i en Facebook-gruppe. De mener kanskje at denne frasen er skrevet for å få flere klikk på en artikkel. Dette kan ikke stemme, fordi Dataporten har brukt ordet gratis flere ganger tidligere uten reaksjoner.

Denne frasen ble brukt for å presentere filteret Silver Efex Pro. Vår hensikt var informasjon til medlemmer av en Facebook-gruppe. Det er fortsatt en gåte hvorfor Facebook slettet innlegget.

For ordens skyld, Facebook har slettet innlegget på Dataportens Facebook-siden, men har selvsagt ikke slettet selve artikkelen på Dataporten. Du finner den aktuelle artikkelen her og denne hadde altså i tillegg frasen «Gratisversjonen er tilgjengelig» i en Facebook-gruppe.

Roboter styrer Facebook

Det virker jo som Facebook har tatt i bruk roboter med kunstig intelligens for å kontrollere innleggene. Hadde dette vært kontrollert av levende mennesker hadde dette aldri vært en sak.

Oppsummering

  • Facebook gjør dette på feil grunnlag. Vi har ikke fått en forklaring på hvorfor Facebook mener innlegget er spam.

  • Facebook/Meta er uten fungerende brukerstøtte – det går ikke an å kontakte levende person for å forklare situasjonen – de legger ikke ved noen kontaktmulighet. Vi har prøvd ved flere anledninger på grunn av andre problemer, men har aldri fått konkrete svar – vi har kun fått generelle svar.

  • Det finnes også en annen mulighet og det er rett og slett feil i maskineriet hos Facebook. Dette er faktisk den mest sannsynlige forklaringen.

  • Videre dukker opp enda en teori og det er at slettingen er en hacking fra noen utenfra, men vi anser dette lite sannsynlig.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *