Norsk tjeneste med stort lydbok-utvalg

Ebok.no er et alternativ for deg som ønsker å høre på lydbøker i sommer. Vi har testet denne tjenesten.

Les også: Vi har også testet Fabel

Ebok.no

Vi finner tjenesten på ebok.no – lydbøkene er på ebok.no/lydboker. Ebok.no er eid av VB Bok AS og er en nettbokhandel for e-bøker og nedlastbare lydbøker. Ebok.no tilbyr i utgangspunktet e-bøker, men tilbyr også lydbøker. Vi finner praktisk informasjon på ebok.no/kom-i-gang.

Lydbøker fra Ebok.no støtter mobiler, nettbrett og en Kindle-enhet. Appene er tilgjengelige på ebok.no.

Innlogging

Vi har tidligere opprettet en bruker på denne tjenesten og logger oss inn på Ebok.no med vår Schibsted-konto. Innlogging gikk uten problemer.

To separate tjenester

Ebok.no er egentlig to separate tjenester, nemlig Ebok.no Butikk og Ebok.no Pluss. På Ebok.no Butikk kan vi kjøpe lydbøker enkeltvis, men Ebok.no Pluss er en abonnementtjeneste. En av ulempene med Ebok.no Butikk er at du kan ikke angre på kjøpet. Derfor er egentlig Ebok.no Pluss å foretrekke med mindre du kun skal kjøpe noen få lydbøker.

Det at Ebok.no er egentlig to separate tjenester gjør tilbudet mer komplisert. Ebok.no Pluss har en pris på 119 NOK per måned. Vi kan prøve dette gratis i 14 dager. Problemet er at denne muligheten er ikke presentert på «kom-i-gang» på Ebok.no – det er egen lenke øverst som er lett å overse, du finner denne på ebok.no/pluss-kom-i-gang

Lydbøker på Ebok.no

Vi finner lydbøkene på ebok.no/lydboker. Vi klikker på en lydbok for å høre på den som en lydbok. Vi legger merke til en svakhet med denne tjenesten og det er at ebok.no er i utgangspunktet en tjeneste for ebøker med lydbøker som en tilleggstjeneste. Skillet mellom ebøker og lydbøker er faktisk ikke veldig stort i denne tjeneste.

Det viser seg nemlig at det vi tror er en lydbok faktisk er en ebok. Det er ganske tungvint å måtte dobbeltsjekke at vi velger lydbok og ikke standarkategorien ebok.

Vi velger en lydbok og finner ut at det ikke er veldig enkelt å sette i gang og høre på den. Vi må nemlig først sette lydboken i bokhyllen på ebok.no, deretter klikke på «Lytt nå» og enda et nytt vindu med meldingen «Spill av nå». Dette er for tungvint!

Vi starter å høre på lydboken, tar pause, og starter deretter enheten på nytt og sjekker om tjenesten husker pausen. Konklusjonen er at tjenesten husker pausen. Den delen av testen er med andre bestått.

Godt utvalg av lydbøker

Vi tar noen stikkprøver for å se på utvalget av lydbøker. Vi bruker 6 populære fortfattere som søkeord og vi får mange treff på alle forfatterne, dette inkluderer ingvar ambjørnsen, erlend loe, lars saabye christensen, jo nesbø, unni lindell og jon michelet. Det viser seg at Ebok.no er omrent like stort utvalg av lydbøker som for eksempel Storytel.

Konklusjon

På Ebok.no kan du kjøpe lydbøker enkeltvis på Ebok.no Butikk og på Ebok.no Pluss kan du abonnere på lydbøker. Det å ha disse tjenestene separat gjør tilbudene faktisk ganske forvirrende – abonnement-muligheten er presenteret for dårlig på nettsiden og den er lett å overse. Skillet mellom ebøker og lydbøker er dessverre såpass uklart at det trekker ned tjenesten – det er fort gjort å tro at man har valgt en lydbok selv om man egentlig har valgt ebok.

På den positive siden har ebok.no et godt utvalg av lydbøker!

Fordeler

+ Tilbyr et stort utvalg av lydbøker.
+ Vi kan kjøpe og laste ned lydbøker.
+ Rask søkefunksjon med god filterfunksjon.
+ Støtter pause og husker hvor vi stoppet å høre i boken.

Ulemper

– To separate tjenester Ebok.no Butikk og Ebok.no Pluss gjør dette for komplisert.
– Skillet mellom ebok og lydbok er for utydelig.
– Uten angremulighet ved kjøp av en lydbok.
– Vi kan ikke bruke PC til å høre på en lydbok.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.