Her kan du følge utviklingen i koronakrisen

Det kan være interessant og nyttig å følge utviklingen av koronakrisen, ikke minst kan det være oppløftende å følge utviklingen når den tiden kommer at antall smitte slutter å øke like dramatisk som den gjorde for noen uker siden. Vi har samlet de beste lenkene om koronaviruset.

Les også: Gode råd til deg som har hjemmekontor

Folkehelseinstituttet

Fhi.no gir deg en oversikt over utviklingen i Norge. På fhi.no/nettpub finner du et kart som viser råd om reiser til og fra ulike land i Europa.

WorldMeter

Worldometers.info viser tall fra hele verden. Her vises antall smittetilfeller (Cases), antall døde (Deaths) og antall friskmeldte (Recovered). Disse tallene blir oppdatert en gang i døgnet. Vi har sett at disse tallene i noen tilfeller ikke stemmer med virkeligheten, og derfor bør tallene kun brukes som en indikator og ikke som fakta. Tallen viser likevel en tendens i verden og i enkelte land.

Johns Hopkins University

Arcgis.com viser tall fra Johns Hopkins University i USA som er et privat, ikke-kommersielt forskningsuniversitet. Det har vært på en liste over verdens beste universiteter. Du ser i verdenskart med bobler som viser hvor smitten og dødstallene er størst i verden.

Visualcapitalist

Visualcapitalist.com er kanskje den mest interessante nettsiden, fordi den viser en kurve med alle verdens land hvor Covid-19-smitte er blitt oppdaget. Hvis det er vanskelig å finne en graf for enkelte land kan du klikke på Select countries-lenken og deretter merke det landet du ønsker og deretter klikke på krysset øverst til høyre. Da skal grafen vise kun det landet du har merket.

Healthdata.org

Healthdata.org finner du data fra Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) fra University of Washington in Seattle. Her finner du interessante graf for utviklingen i forskjellige land. Du kan klikke på menyen i midten av nettsiden for å få graf for et annet land.

Our World in Data

På nettsiden ourworldindata.org finner du informasjon av ulike typer om vår verden og dette inkluderer Covid-19. Her finner du blant annet grafer som viser hvilket land som tester mest totalt og hvilke land som tester mest i forhold til folketall.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *