Test av Chess24

Det finnes ganske mange nettsider som handler om sjakk på en eller annen måte.

Les også: Bli medlem av Sjakklubben!

Chess24.com

Chess24.com eies nå av selskapet Play Magnus som eies av verdensmester Magnus Carlsen. Mye tyder nå på at Chess.com kjøper Chess24.

Vi har sett nærmere på nettstedet og opplever både fordeler og ulemper.

Chess24.com gir oss blant annet en oversikt over sjakkturneringer og sjakkpartier som spilles LIVE. Det er dette som er den store fordelen med nettstedet.

LIVE sjakk!

Chess24.com er kanskje det mest populære nettstedet for å se på sjakkpartier som spilles over hele verden og det er ikke uten grunn. Nettstedet gir meget god oversikt over dette.

Vi finner LIVE sjakk via chess24.com/en/watch/live-tournaments.

Mange fordeler

Nettstedet Chess24.com byr på flere godbiter for sjakkinteresserte. Dette er noen av dem:

Det kan også nevnes at Chess24 klarer å lage direktelenker til spesifikke sjakkpartier, noe Lichess.org (et annet populært nettsted) ikke klarer. Dette er jo veldig kjekt for å dele enkelte partier.

Ulemper

Det er dessverre flere svakheter i systemet til Chess24. Dette er noen av dem

  1. Mangler arkivfunksjon. Skal du se sjakkpartier som er spillt i turneringer som er ferdig spillt, da får du problemer. Slike partier fjernes nemlig fra oversikten. Det viser seg at det går an å google tidligere turneringer, men da må du vite navnet på turneringen. Det går også an å se eldre turneringer via menyvalgene Watch og Se all events, men denne metoden fungerer ikke alltid.
  2. Søkefunksjonen har i perioder ikke fungert – i skrivende stund fungerer denne funksjonen ikke. Google er et alternativ når den ikke fungerer.
  3. Språkfunksjonen lever sitt eget liv. Meningen er at du skal kunne endre språkversjonen via en menyknapp, men det virker mer eller mindre tilfeldig hvilket språk som dukker opp i forskjellige deler av nettsiden, dette til tross for at vi velger English fra menyen.
  4. Mikrodesignet på Chess24 er ganske dårlig. Vi mener da en indikator som viser hvordan det går med spillerne i et bestemt sjakkparti. Hvis du ser på flere partier samtidig vises det en indikator med svart og hvitt som skal indikere om det er svart eller hvitt som står bedre. Problemer er bare å at disse indikatorene viser IKKE hvilken av de to spillerne som står bedre, de viser kun om det er svart eller hvitt som står bedre. Dermed blir disse indikatorene nesten meningsløse.

Det er et paradoks at Chess24.com har en stor og komplisert cookies-plakat. Det kan virke som nettstedet er veldig opptatt av å bli oppfattet som et seriøst nettsted. Utviklerne har tydeligvis lagt mye jobb i denne plakaten, men har så «glemt» resten av nettstedet.

Konklusjon

Nettstedet Chess24.com er et nettsted som viser LIVE sjakk. Problemet er at mange av funksjonene og en del av designet er såpass dårlig at det kan virke som nettstedet er ikke vedlikeholdt.

Vi har faktisk vært i kontakt med nettstedet, flere ganger, men ganske lite er blitt gjort for å rette opp feilene. Det tyder på at vedlikehold slett ikke er prioritert.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *