Chess.com er verdens mest populære sjakksted

Det finnes ganske mange nettsteder som tilbyr muligheten til å spille sjakk på nettet.

Les også: Her kan du spille sjakk på nettet

Chess.com er blant verdens mest populære nettsteder. Det er gratis å registrere seg og gratis å spill. Du kan også spille sjakk uten å registrere deg. De har også betal-utgave med flere muligheter for deg som ønsker å satse mer på sjakken.

Chess.com

Chess.com er nettadressen. Du får med en gang flere muligheter. Du kan velge å spille mot en annen person på nettet eller du kan spille mot en datamaskin. Du kan spille som en gjest uten å registrere deg. Du kan velge tid på klokken og klikke på Spill-knappen for å starte partiet.

Du kan skrolle nedover på nettsiden (eller velge fra menyen til venstre) og du kan velge å løse sjakknøtter eller du kan ta et kurs for å lære å spille sjakk. Du kan eventuelt klikke på Sign Up for å registrere deg og deretter Log in for å logge deg inn på tjenesten.

Fordeler ved å registrere deg

Dette er noen av fordelene ved å registrere deg (det er gratis) på chess.com:

  • Du får rating og det kan virke motiverende.
  • Dine sjakk-partier lagres slik at du kan gå gjennom partiene.

Apper

Chess.com tilbyr apper for både Android og iOS. Vi har testet begge appene og vi er veldig overrasket over hvor forskjellige appene er. Det virker ikke som utviklerne av de ulike appene samarbeider eller sammenligner.

Det er ganske utrolig at apper for den samme tjenesten er såpass forskjellige. Den viktigste forskjellen mellom Android og iOS er måten man beveger sjakkbrikkene, altså animasjonen som følger brikken fra den ene ruten til den andre.

Vi har testet Chess.com-appen for iPad (iOS) og her er bevegelsen helt perfekt. Det er en drøm å spille lynsjakk på en iPad fordi bevegelsen oppleves som uanstrengt. Vi har også testet denne appen for Android-nettbrett og her er situasjonen helt annen. Bevegelsen av brikkene er såpass anstrengt at det er enkelt å bevege brikkene til feil rute. Det er et helvete å spille lynsjakk med en slik app fordi det er lettere å bevege brikkene til feil rute.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.