Triks for å få hjelp av ChatGPT

Det er jo på mange måter morsomt å bruke det nye vidunderet ChatGPT.

Les også: Hva er ChatGPT?

Du kan komme med konkrete spørsmål, be den om å lage et dikt eller å analysere bøker.

Overraskelser

Det er flere som melder om overraskelser i forbindelse med hva ChatGPT faktisk kan gjøre for deg og meg. En journalist fra nettstedet zdnet.com fikk seg en overraskelse da han spurte ChatGPT om å lage en WordPress-utvidelse for ham. Resultatet var at roboten laget en utvidelse i løpet av 5 minutter.

For ordens skyld, WordPress en app som kan brukes til å lage blogger og nettsider. Denne appen kan være like enkel eller avansert som du selv ønsker – den er meget fleksibel.

Les også: Hva er WordPress?

Journalisten spurte ChatGPT et meget konkret spørsmål og inkluderte en PHP-kode i spørsmålet. En WordPress-utvidelse er jo programmert i PHP-språket så dette var naturlig. Det ChatGPT gjorde var rett og slett å lage en kode som gjorde det journalisten ba om.

Journalisten la koden inn i en PHP-fil og la det inn i WordPress-systemet på webserveren og det virket som det skulle. Helt utrolig!

Det bør presiseres at utvidelsen som journalisten ba om var ganske enkel, men det viser jo at ChatGPT kan brukes til mye rart. Den har selvsagt begrensninger – vi fant for eksempel ut at den støtter foreløpig ikke bilder eller video, den kan for eksempel ikke lage et bilde fra en tekst.

Tips

Trikset med å få gode svar fra ChatGPT er å være veldig konkret i spørsmålet. Dersom spørsmålet ditt er utydelig får du gjerne et svar som ikke er forventet.

Kilde: zdnet.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *