Black Friday 2022

Black Friday er en årlig handledag med mange tilbud i USA og Canada. Ganske mange butikker i Norge har også tilbud denne dagen.

Les også: Kjøpeguide for netthandel

25. november

Den offisielle dagen for Black Friday er fredag 25. november, men mange butikker er allerede i gang med salget. På denne siden får du en oversikt over noen av tilbudene.

Les også: Slik lever du billig!

Ikke la deg lure

Mange av tilbudene er gode men ikke alle. Det kan være lurt å sjekke priser på nettet før du eventuelt handler. En vare som er på «tilbud» er ikke nødvendigvis den billigste. Det er også uheldig hvis du kjøper noe du faktisk ikke trenger, altså at du kjøper noe kun fordi det er på tilbud.

Butikker setter opp prisene før Black Friday og julehandelen, ifølge en undersøkelse Prisguiden har gjort. Les mer på nrk.no (fra 2018).

Dagens Næringsliv melder om det samme i 2019. Det viser seg at to av tre nettbutikker har økt prisene før Black Friday-handleuke – og dermed kan du som kunde bli lurt.

Det finnes flere eksempler på at butikker øker prisene i uken før Black Friday og bruker denne prisen som førpris. Stormberg er et eksempel på et slikt lureri. Les mer på e24.no (fra 2020).

I 2021 skrever nettstedet msn.no om lignende lureri med pris. Denne gangen er det Elkjøp, Power og Komplett som prøver å lure kundene med falske tilbud – spørsmålet er hvilke priser som brukes til å sammenligne med i «tilbudene».

Det du kan gjøre er å sjekke prishistorikken til et bestemt produkt som en butikk sier at er på salg. Både Prisguiden.no og Prisjakt.no tilbyr denne funksjonen, men den vises litt forskjellig – på Prisguiden ser du prishistorikken på samme siden som et aktuelt produkt, men på Prisjakt må du klikke på Statistikk-lenken.

Adobe Creative Cloud

Du kan nå få Adobe Creative Cloud til redusert pris. Du finner tilbudet i vår artikkel.

Norske butikker

Ganske mange norske butikker er med på Black Friday. Dette er en liste over noen:

Andre nettsteder med oversikt

Her finner du flere Black Friday tilbud:

Kilde: Wikipedia

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *