Her finner du arthaus-filmer

På denne siden finner du steder du kan se arthaus-filmer

Les også: Den store filmstrømmeguiden

Det gjelder både fysiske kinoer og strømmesteder på nettet.

Hva er arthaus?

Hva er egentlig en arthaus-film? Det populære nettbaserte leksikonet wikipedia har en definisjon på en kunstfilm. Det er gjerne en film som er produsert utenfor de store produksjonsselskapene, altså en uavhengig film. En slik film er i utgangspunktet ikke laget for å tjene penger, men av kunstneriske hensyn.

Arthaus.no

Arthaus.no er en distributør av arthaus-filmer i Norge. De har en liste over hvor kunstfilmer vises på forskjellige kinoer og en liste over strømmetjenester som tilbyr en bestemt film du kan se hjemme.

Cinemateket

Cinemateket.no er en kino som spesialiserer seg på kunstfilmer. Selve kinoet er for tiden stenkt på grunn av ombygging, men det vises filmer på andre arenaer. Du finner forestillinger på cinemateket.no.

MUBI

MUBI er en av få filmstrømmetjenester som fokuserer spesielt på arthaus-filmer. Her finner du filmer som de andre strømmetjenestene ikke har. Les mer i vår artikkel.

Netflix

Det er ikke mange som er klar over det, men Netflix har egen kategori for kunstfilmer. Les mer vår artikkel.

Norsk filminstitutt

Har du lånekort på norsk bibliotek kan du se filmer gratis på Filmbib. Les mer i vår artikkel.

Filmoteket

Filmoteket viser filmer av ulike typer, inkludert arthaus-filmer. Les mer i vår artikkel.

Cineast.no

Cineast.no er bibliotekenes digitale filmkanal. Her finner du en oversikt over hvilke filmer som strømmes fra biblioteker i Norge. Husk at du må skaffe deg lånekort først for å se filmene, men dette er gratis!

Flere?

Vet du om flere kinoer eller strømmetjenester som viser arthaus-filmer? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *