EMDB organiserer dine favorittfilmer

Har du en stor samling av DVD-er med filmer og TV-serier og ønsker å lage en oversikt over disse, da er EMDB midt i blinken for deg. Du kan også bruke programmet rett og slett for å lage en liste over filmer, for eksempel dine favorittfilmer, selv om du ikke har filmene på en DVD-er eller på andre formater.

Les også: Filmstrømmetjenester

Programmet er veldig enkelt å bruke. Du trenger egentlig bare å skrive inn en filmtittel eller deler av en filmtittel, og programmet henter resten av informasjonen automatisk fra nettstedet imdb.com. Filmen blir da registrert i din samling.

Du kan eventuelt legge inn din egen rating for enkeltfilmer, og kan ellers legge inn mer informasjon om en film hvis du ønsker det.

Slik fungerer EMDB

emdb_database1

Du finner EMDB på emdb.eu. Pakk ut emdb.zip og kjør installasjonsprogrammet. Du kan velge English som språkversjon, men programmet er på norsk når du kjører det. Hvis du ønsker å ha programmet på et annet språk, for eksempel engelsk, kan du endre dette via menyen Innstillinger, Generelt og Språk.

Nå er det bare å klikke på «Legg til»-menyen, skriv inn en filmtittel ved «Tittel» og klikke på «IMDb søk». Du får da opp ett eller flere forslag. Dersom du får opp ett forslag, er det bare å klikke på OK for å bekrefte, eller du kan konfigurere (blant annet rating, sjanger og så videre) innlegget før du eventuelt bekrefter. Hvis du får flere forslag, kan du klikke på en aktuell film på listen og klikke på OK.

Grensesnittet er egentlig ganske selvforklarende og intuitivt. Du kan legge inn så mye informasjon om hver film du selv ønsker.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.