Denne WordPress-utvidelsen er farlig

Bruker du WordPress for din nettside eller blogg har du sikkert installert flere utvidelser som gir deg flere funksjoner.

Les også: WordPress-feil ikke fikset

WP Statistics er en utvidelse som i utgangspunktet er ganske nyttig. Den viser hvor populære artiklene dine er og den kan på den måten fortelle hva slags artikler leserne dine ønsker.

WP Statistics feiler

Problemene startet i desember 2020. Da gikk vår nettside ned med meldingen FATAL ERROR. Heldigvis har WordPress en innebygd sikkerhetsfunksjon som gjør at vi kunne bruke kontrollpanelet i WordPress i sikker modus. Vi kunne bruke denne for å deaktivere utvidelsen WP Statistics. Da fikk vi tilbake nettsiden.

Feiler igjen

I mars 2021 prøver vi igjen. Vi aktiverer WP Statistics igjen. Vi gjorde dette fordi vi ser meldinger på nettet at denne utvidelsen er blitt oppdatert flere ganger. Feilen som forbindes med FATAL ERROR skal være fikset.

Alt virket normalt etter aktiveringen, men to timer senere gikk vår nettside ned igjen, denne gangen var det database-feil. Vi klarte heldigvis å bruke kontrollpanelet i WordPress for å deaktivere WP Statistics og dermed fikk vi tilbake nettsiden vår.

Alternativer?

Vi har egentlig bestemt oss for å droppe WP Statistics selv om den er nyttig. Risikoen for å miste vår nettside er for høy. Ett av alternativene er Google Analytics.

Hva med deg?

Forklaringen i vårt tilfelle kan være et stort antall artikler (over 3000) vi har i vår database. Hva slags verktøy bruker du for statistikk for din nettside/blogg? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.