Gratis app for deg som tar mange bilder

Har du mange bilder på din datamaskin og trenger et verktøy for å organisere alle bildene? Tropy er et gratis alternativ og det er basert på åpen kildekode.

Les også: Fotoapper for alle nivåer

For organisering

Tropy er i utgangspunktet ikke et bilderedigeringsprogram, men tilbyr enkle redigeringsverktøy. Tropy er laget for deg som har behov for å organisere et stort antall digitale bilder.

Du kan selv legge inn tilleggsinformasjon (metadata) om enkelte bilder slik at det blir enklere å finne frem bilder i samlingen. Tropy er ikke nettbasert – organiseringen pågår lokalt på din egen datamaskin.

Bildene må importeres

Alle bilder må importeres i Tropy og programmet støtter kun filer med formatet JPEG, PNG og SVG. Det støtter ikke TIFF, GIF eller raw-filer. Du oppretter nye prosjekter for ulike typer bilder, for eksempel en bestemt fototur eller bilder du ønsker å ha på din blogg eller nettside. Du bestemmer selv hva slags prosjekter du oppretter.

Last ned og bruk

Du finner Tropy på tropy.org. Vær klar over at programmet støtter kun 64-bit Windows. Du får et «Create a new project»-vindu når du kjører programmet. Du trenger ikke å legge inn noe bilder her, bare skriv inn et kort navn på prosjektet og klikk på «Create project»-knappen. Navnet du velger kan være hva som helst – poenget er at du trenger ikke å tenke mye på dette.   Du får nå opp programvinduet for Tropy.

Nå kan du starte med å legge inn bilder. Dette kan du gjøre via menyen File, Import photos, eller ved å klikke på pluss-tegnet øverst i programvinduet.

Når bildene er på plass i Tropy er programmet klart til bruk. Du kan dobbeltklikke på et bilde for å få redigeringsmuligheter og du kan også legge inn informasjon og notater hvis du ønsker det.

Alternativer?

Den største fordelen med Tropy er at det er helt gratis. Er du fotointeressert og tar mange bilder er Adobe Lightroom Classic kanskje det beste alternativet, men det er ikke gratis og du må registrere deg på Adobe Creative Cloud. Les mer om Lightroom i vår guide.

Video: Introduction to Tropy

Introduction to Tropy from Tropy on Vimeo.

Kilde: tropy.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.