Telefonnummer kjøpes og selges

En journalist fra BBC ble tidligere tipset via tjenesten WhatsApp. Det som gjør dette tipset merkelig er at den som sendte tipset brukte journalistens telefonnummer for å kontakte journalisten.

Les også: Frekke svindelforsøk

Journalisten ble nysgjerrig og spurte vedkommende hvor hun/han hadde fått tak i telefonnummeret. Svaret var at hun/han hadde kjøpt nummeret fra et selskap som kaller seg for RocketReach.

Telefonnummer selges

Kjøp og salg av denne typen informasjon er økende. Det viser seg at telefonnummer er hentet fra tjenester som Twitter, LinkedIn, hjemmesider for bedrifter og telefonkataloger på nettet.

Journalisten satte i gang en prosess hvor hun prøvde å spore sitt eget telefonnummer for å finne ut hvor RocketReach hadde fått nummeret fra. Blant annet ble RocketReach kontaktet – svaret var at nummeret hadde sannsynligvis blitt funnet på Twitter via tjenesten Pipl som Twitter bruker. RocketReach mener å ha sitt på det tørre når det gjelder personvern.

Videre ble Pipl kontaktet og de oppga telefonkatalogen Sync.me som kilde. Person fra Sync.me sjekket sin informasjon og forteller journalisten at det aktuelle telefonnummeret var allerede blitt slettet. Derfor må nummeret komme fra en annen kilde.

Telefonsvindel

Telefonsvindlere er fortsatt aktive i 2021. Hvis du får en telefon fra en ukjent person og vedkommende snakker engelsk, bør du legget på røret med en gang. Du bør aldri ringe tilbake hvis samtalen blir brutt- dette er en kjent taktikk fra svindlere som prøver å lure deg.

Kilde: BBC

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *