Vær obs på telefonsvindlere!

Svindlere kommer i ulike former og de prøver forskjellige midler for å prøve å lure deg. Du kan få en melding via e-post eller på sosiale tjenester. Du kan også bli oppringt av svindlerne.

Les også: Skatteetaten advarer mot svindelforsøk

Variert aktivitet

I 2017 var det ganske stor aktivitet med telefonsvindlere. Det var mange som fikk telefon fra et nummer som starter på tallet 44, for eksempel 442037699431 – svindlerne bruker aldri det samme nummeret, men de starter alltid på 44.

I 2018 fortsetter svindelforsøkene. Denne gangen brukte svindlerne et 40-nummer, for eksempel 40666335. Det kan være en utfordring å gjennomskue et slikt svindelforsøk, fordi de som ringer virker meget seriøse. De prøver gjerne å hjelpe seg med din datamaskin eller de sier at de ønsker å tilby deg en vare eller en tjeneste som skal være til din fordel. Det eneste de er ute etter er å lure deg til å oppgi sensitiv informasjon.

Det er gjerne roboter som ringer til mange millioner brukere. Det skal være registert flere milliarder oppringninger i april. En del av svindlerne bruker lokale numre slik det er vanskelig å oppdage svindelforsøket. Svindlere har en metode som gjør at det kan virke som de ringer fra et annet nummer enn de egentlig gjør.

Ikke ring tilbake!

I mars 2020 får vi fortsatt telefoner fra svindlere som prøver å lure oss. De ringer deg, men de legger på røret før du rekke å svare. Hensikten er å lure deg til å ringe tilbake. Ikke gjør det!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.