Test av en rimelig drone

Vi tester en drone som på papiret er rimelig og brukervennlig. Hvordan fungerer den i praksis?

Denne dronen har navnet Syma Z4W.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Oppsett

Vi starter oppsettet med å sette i 4 batterier i fjernkontrollen. Vi liker ikke lukkemetoden som brukes til å åpne/lukke boksen for batteriene.

Allerede her er vi skeptiske. Dette kunne vært mye enklere – skruen som må skrus før boksen kan åpnes er av såpass dårlig kvalitet at den kan potensielt ødelegges ved gjentatt skruing. Dette er veldig upraktisk. Heldigvis trenger vi kun å skru skuen de gangene batteriene byttes ut.

Deretter lader vi batteriet for selve dronen. Denne ladingen er enkel nok. Vi bruker USB-porten i PC-en for å lade batteriet. Vi slår på fjernkontrollen, men den viser rødt lys og den får ikke kontakt med dronen. Etter mye frustrasjon og fortvilelse finner vi ut at dronen har en av/på-knapp som vi må slås på før den kan brukes. Dette er slett ikke tydelig i brukermanualen.

Pris

Prisen er rundt 700 NOK. Du finner beste pris på klarna.com og prisjakt.no.

Bruk

Vi finner endelig ut at vi må slå på dronen før den kan brukes. Først da kan vi fly dronen. På fjernkontrollen er det to pinner som brukes til å kontrollere bevegelsene av dronen. Denne kontrollen er enkel på papiret, men er ikke like enkel i praksis. Det tar tid før vi får forståelse og kontroll over finjusteringene.

Det å trene på å mestre denne dronen passer ganske dårlig innendørs, fordi det er fort gjort å miste kontrollen. Det passer bedre utendørs hvor det er god plass. På den positive siden er denne dronen ganske robust. Den tåler å fly borti vegg og møbler uten å ødelegge det ene og det andre.

Etter en del prøving og feiling kan vi endelig kontrollere dronen. Fungerer fint som et leketøy, men ikke mye mer.

Fordeler

+ Rimelig drone.
+ Innebygd kamera.
+ Dronen er robust – den tåler kollisjoner.
+ Dronen kan fjernstyres via en mobiltelefon (ikke testet).

Ulemper

– Fire (4) AA-batterier er ikke inkludert i pakken.
– Batteriboksen i fjernkontrollen kunne vært mye enklere å åpne/lukke.
– Det tar tid før vi mestrer drone-bevegelsene.
– Brukermanualen er uklar.
– Kun 10 minutter flytid.
– Dårlig kamera.

Konklusjon

Dette er en artig drone for nybegynnere. Det er lett å fly dronen, men det krever likevel litt trening for å mestre alle bevegelser. Den kan godt anbefales for brukere som aldri har brukt en drone før, og den er et morsomt leketøy, men ikke kjøp den hvis du ønsker en avansert drone.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *