Alle bokmerkene dine på ett sted

En nettleser er noe av det viktigste vi har installert på våre PC-er og bokmerker er kanskje den viktigste funksjonen i en nettleser.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Hvorfor ikke bruke en egen app som organiserer bokmerkene og gjør at de alltid er tilgjengelig? StorURL er nettopp en slik app!

Import-mulighet

StorURL er en liten app som lagrer alle dine bokmerker på ett sted. Du kan importere (File, Import og velg en nettleser) bokmerker fra nettlesere som Internet Explorer, Chrome, Firefox og Opera.

Du kan organisere bokmerkene i kategorier og du kan lage en HTML-fil av alle bokmerkene slik at du kan lese filen som en nettside. Hvis du dobbeltklikker på en av lenkene åpnes den i din nettleser.

Videre kan du ha en åpen StorURL-verktøylinje som får en fast plass på PC-skjermen din.

Last ned

Du finner StorURL på haztek-software.com. Du må passe på å klikke på riktig lenken fordi det er en reklame på siden med Download-lenke. Den skal du altså ikke klikke på. Skroll ned og klikk på StorURL Installer-lenken.

Det er sannsynlig at Windows Defender vil reagere på dette programmet. Det er faktisk ganske vanlig at det innebygde antivirusprogrammet i Windows 10 og Windows 11 blokkerer programmer som ikke er utviklet av Microsoft. Dette er altså falsk alarm Du kan bare klikke på Mer info-lenken og videre på Kjør likevel-knappen for å fortsette installasjonen.

Godta lisensavtalen, klikk på Next flere ganger og til slutt på Install-knappen. Det kan hende at du får opp et vindu med en mulighet til å installere Microsoft Visual C++-pakke. Si Yes til dette. Klikk på OK-knappen for å avslutte installasjonen og klikke på Finish for å avslutte installasjonen.

I bruk

Når programmet startes for første gang får du opp et vindu med teksten «No database was defined. Would you like to create one?». Klikk på Ja for å fortsette. Du får opp et vindu med en mulighet til å aktivere passord-beskyttelse. Du kan bare la felte være tomt (klikk på «Cancel») hvis ikke du ønsker å aktivere passord-beskyttelse.

Du får nå opp selve programvinduet til StorURL. Du kan importere bokmerker fra nettleserne Internet Explorer, Edge, Chrome, Firefox eller Opera via menyen File, Import. Meningen er at du skal bla deg frem til riktig bokmerke-fil, men StorURL skal finne den riktige mappen.

Du kan velge å aktivere verktøylinjen (som er egentlig hensikten med StorURL) via menyen View, Floating Toolbar. Dermed får du tilgang til bokmerkene på skrivebordet i Windows, alltid synlig.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *