Huskelapper på skrivebordet!

Pleier du å bruke huskelapper? Nå kan du legge virtuelle huskelapper på skrivebordet i Windows slik at de er synlige og tilgjengelige. 7 Sticky Notes er ikke bare brukervennlig, men er også fleksibelt, morsomt og helt gratis.

Les også: Dataporten-apper

Både brukervennlig og fleksibelt

7 Sticky Notes er et program som gjør at du kan legge virtuelle huskelapper på skrivebordet i Windows. Du kan velge blant annet plassering, farge, størrelse og eventuell alarm. Mulighetene er ganske omfattende, men det er samtidig enkelt å bruke. Dette programmet er spesielt nyttig for deg som liker å lage mange huskelapper – du kan nemlig bruke programmet til å organisere virtuelle huskelapper.

Du kan organisere lappene slik at de viktigste er godt synlig, mens de mindre viktige ligger under de andre lappene. Du kan slette lapper, skrive ut lapper eller flytte dem til andre kategorier

Slik bruker du 7 Sticky Notes

Hjemmesiden til 7 Sticky Notes er 7stickynotes.com – du finner nedlastingslenken på denne siden. Det er syv år siden programmet ble sist oppdatert, men det fungerer fortsatt som det skal – vi har testet med Windows 10. Vær oppmerksom på at nedlastingssiden kan være treg – det kan ta flere minutter før nedlastingsvinduet dukker opp. Programmet finnes ikke i norsk språkversjon, men du kan velge English under installasjonen.

Godkjenn lisensavtalen og du får et spørsmål om du ønsker å installere Normal-versjon eller Portable-versjon. Velg Normal hvis du installerer programmet på en PC.

Når du starter programmet for første gangen får du et spørsmål om du ønsker at programmet skal oppdateres automatisk eller ikke. Du kan gjerne si ja til dette, men du kan alltid endre dette i ettertid.

Opprett en lapp med hurtigtasten W+Z

Det første programvinduet du får opp er rett og slett en veiledning for bruk av programmet. Dette kan virke overveldende, men programmet er faktisk ikke komplisert i bruk. Du kan bare lukke introduksjonsvinduet (klikk på krysset) og høyreklikk på det lille 7 Sticky Notes-ikonet nederst til høyre i Windows (system tray) og klikke på New Note fra menyen. Du kan også bruke hurtigtasten W+Z (altså Windows-tasten + Z) for å lage en ny huskelapp.

Det er ganske mye du kan konfigurere i dette programmet. Du finner innstillingene ved å høyreklikke på program-ikonet nederst til høyre i Windows (system tray) og velge Options. Ønsker du for eksempel å fjerne dato og klokkeslett fra huskelappene kan du gjøre dette via Default i innstillinger og fjerne haken ved «Show title on new notes».

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *