Google er ikke lenger best på nettsøk

Startpage er en søkemotor som de fleste av oss ikke har hørt om, men den er vinneren i en fersk test av søkemotorer. Den knuser blant annet Google.

Les også: Nettsøk-guiden

Hva er Startpage?

Startpage.com er et nederlandsk selskap som ble stiftet i 1998. Det hadde opprinnelig navnet Ixquick, men byttet navn i 2016. Startpage har et navn som minner om en startside med en samling av nyttige lenker, men det er faktisk en søkemotor.

Det er noen brukere som mener Startpage er basert på Google, men at Startpage er forskjellig ved at Startpage ikke lagrer personlig informasjon om brukeren.

En av grunnene til populariteten er at den ikke lagrer personlig informasjon om personene som bruker den. DuckDuckGo er en annen søkemotor som er kjent for å ikke lagre personlig informasjon, men en fersk test konkluderer med at Startpage er bedre.

Får mye skryt

På diskusjonsforumet til både ghacks.net og betanews.com er det en del brukere som forteller at de har sluttet å bruke Google som standard søkemotor til fordel for Startpage. Likevel er Startpage ukjent for massene.

Startpage slår Google

Den tyske forbrukerorganisasjonen Stiftung Warentest har gjennomført en test av søkemotorer og konklusjonen er at Startpage er den beste søkemotoren. Den slår blant annet Google.

I denne testen ble det brukt 50 søkeord og fraser og dette inkluderte ord og fraser med skrivefeil for å teste hvordan tjenestene håndterer dette. Deretter ble relevansen av de seks første treffene vurdert og kvaliteten ble sammenlignet med de andre søkemotorene.

Slik ser listen ut:

  1. Startpage
  2. Google
  3. Ecosia
  4. Qwant
  5. Bing
  6. DuckDuckGo

Det er nok mange som lurer på hvorfor DuckDuckGo kommer såpass dårlig ut. Ifølge denne testen kunne søkeresultatene og brukervennligheten vært bedre i DuckDuckGo.

Hvilken søketjeneste er din favoritt?

Vis resultat

Loading ... Loading ...

Kilder: Startpage.com, ghacks.net, betanews.com, Wikipedia

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *