Startpage knuser Google i søketest

Startpage er en søkemotor som mange av oss ikke har hørt om, men den er vinneren i en test av søkemotorer. Den knuser blant annet Google.

Les også: Nettsøkguiden

Hva er Startpage?

Startpage.com er et nederlandsk selskap som ble stiftet i 1998. Det hadde opprinnelig navnet Ixquick, men byttet navn i 2016. Startpage har et navn som minner om en startside med en samling av nyttige lenker, men det er faktisk en søkemotor.

Det er noen brukere som mener Startpage er basert på Google, men at Startpage er forskjellig ved at Startpage ikke lagrer personlig informasjon om brukeren.

En av grunnene til populariteten er at den ikke lagrer personlig informasjon om personene som bruker den. DuckDuckGo er en annen søkemotor som er kjent for å ikke lagre personlig informasjon, men en fersk test konkluderer med at Startpage er bedre.

Testvinner

Den tyske forbrukerorganisasjonen Stiftung Warentest gjennomførte i 2019 en test av søkemotorer og konklusjonen er at Startpage er den beste søkemotoren. Den slår blant annet Google.Det er riktignok ett år siden denne testen ble gjennomført, men den peker på at Google kanskje ikke lenger er den beste selv om de fleste av oss fortsetter å bruke Google.

I denne testen ble det brukt 50 søkeord og fraser og dette inkluderte ord og fraser med skrivefeil for å teste hvordan tjenestene håndterer dette. Deretter ble relevansen av de seks første treffene vurdert og kvaliteten ble sammenlignet med de andre søkemotorene.

I denne testen kom Startpage på første plass, Google på andre og Ecosia på tredje.

Kilder: wikipedia.org, ghacks.net, betanews.com.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *