Her er appen som «redder» Flash

Det er nok mange som har fått med seg nå at Adobe Flash er historie.

Les også: Adobe Flash er snart historie

Fra 1. januar 2021 kan du ikke lenger kjøre Adobe Flash på din datamaskin.

De fleste store nettleserne støtter ikke lenger Flash og dessuten er Flash fjernet fra Windows 10 via en ekstra oppdatering. Heldigvis for mange er det noen som har laget løsninger som gjør at du kan kjøre Flash likevel.

Internet Archive

Internet Archive har et eget arkiv med Flash som er emulert. Les mer i vår artikkel.

Ruffle

Internet Archive bruker en emulator med navnet Ruffle og det interessante er at denne emulatoren finnes også som en utvidelse for mange nettlesere. Hvis du installerer denne utvidelse i din nettleser kan du kjøre Flash likevel i den aktuelle nettleseren som en midlertidig løsning.

Du finner Ruffle på ruffle.rs. Utvidelsene er tilgjengelig via ruffle.rs/#releases. Den støtter foreløpig kun Firefox, Chrome, Edge og Safari.

For Firefox
Hvis du bruker Firefox kan du starte med å laste ned Ruffle fra ruffle.rs/#releases (høyreklikk på lenken og velg å lagre lenken – velg å lagre filen til en mappe du husker), skriv about:debugging i adressevinduet i Firefox, klikk på This Firefox fra menyen til venstre, aktiver Load Temporary Add-on button og bla deg frem til filen du nettopp har lastet ned.

Dermed er Ruffle aktivert midlertidig. Denne utvidelsen vil altså kun kjøre midlertid, det vil si den fjernes neste gang du starter nettleseren på nytt.

For Chrome
Hvis du har Chrome kan du starte med å laste ned utvidelsen fra ruffle.rs/#releases (høyreklikk på lenken og velg å lagre lenken – velg å lagre filen til en mappe du husker), deretter må du pakke ut ZIP-filen, skriv chrome://extensions/ i adressefeltet i nettleseren, aktiver Utviklermodus, klikk på Last inn upakket og velg mappen du pakket utvidelsen til.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.