Hold deg oppdatert med RSS

Hva bruker du til å holde deg oppdatert på nye artikler fra dine favoritt nettsider. Twitter og Facebook er to alternativer, mens RSS er også et alternativet.

Les også: Nettsider som gir deg siste nytt

Hva er egentlig RSS?

RSS er en forkortelse for «Rich Site Summary» eller «Really Simple Syndication» og det er en funksjon som gir deg en melding (en lenke til en artikkel) når dine favoritt-nettsider publiserer nye artikler.

RSS viser nettside-artikler i minimalistisk form slik at du får bedre oversikt. RSS-feed er en tekstmelding (en lenke) som gir deg nytt innhold i en RSS-leser som du selv velger. En RSS-leser kan være en nettjeneste, en RSS-app, et e-postprogram eller en nettleser-utvidelse. Hva du velger som en RSS-leser er smak og behag.

Du trenger en RSS-leser

Du trenger en RSS-leser for å ta imot og lese RSS-meldinger. RSS-leseren kjører i bakgrunnen og sjekker om det er kommet nytt innhold (feed) på en bestemt nettside.

En RSS-leser kan være nettleser-utvidelse
RSS-leseren er et program som kjører i bakgrunnen og venter på at det blir lagt ut nye artikler på nettsider du følger. Det nye innholdet sendes til feed-leseren. En RSS-leser kan være webbasert, den kan være en egen RSS-app på PC-en, eller det kan være en utvidelse for din nettleser. Du må bare prøve og erfare.

Feedly er et godt alternativ for de fleste
Blant de mest populære RSS-leserne er den webbaserte Feedly – dette er et godt alternativ for de fleste – den er brukervennlig og er kompatibel med det meste. Denne RSS-leseren er nettbasert så den fungerer direkte i nettleseren din. Du klikker på «GET STARTED FOR FREE»-lenken på feedly.com og du kan velge hvordan du logger deg på, for eksempel med Google, Facebook eller Feedly. Hvis du velger Feedly må du opprette en ny konto.

Du får nå opp nettsiden til tjenesten og kan velge noen av RSS-feedene som er foreslått på nettsiden. Du kan også velge å søke på dine favoritt-nettsider. Når du har funnet en nettside du liker klikker du på FOLLOW-knappen, NEW FEED, skriv et navn på feeden og klikk til slutt på CREATE-knappen.

Du kan starte med å velge RSS-feed fra ett par eller tre nettsider. Når du er ferdig i denne omgangen kan du klikke på enkelte feeds i menyen til venstre under menyen FEEDS. Hvis du klikker på All-menyen får du opp alle RSS-feedene på den samme siden, det vil si feedene du selv har valgt.

Kilder: digitaltrends.com, lifewire.com, Wikipedia

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *