Nettsider som gir oss god opplevelse

Her finner du eksempler på nettsider som gir oss en god brukeropplevelse. Det er slike sider som gjør det hyggelig å surfe på nettet.

Les også: Hva er en dårlig nettside?

Dataporten har tidligere fokusert på dårlig nettsider, men denne gangen fokuserer vi på det som er bra.

Les også: Følg Dataporten på Facebook!

Hva er en god nettside?

Det som karakteriserer en god nettside er først og fremst at den er enkel og behagelige å lese og at det er enkelt å navigere på nettsiden. En god nettside har også stor nytteverdi.

Gode nettsider

Dette er noen av våre favoritter:

  • Wikipedia.org er et godt eksempel på nettside som gir oss en god brukeropplevelse. Den er uten forstyrrende elementer og det er lett å finne frem på nettsiden. Det som imponerer mest med Wikipedia er at den har enormt omfang, det vil si den gir tilgang til mye informasjon, men samtidig klarer den å formidle informasjonen på en god måte. Les mer om Wikipedia i vår guide.

  • Google.com er kanskje den nettsiden som har størst nytte akkurat nå. Heldigvis gir denne nettsiden oss en god opplevelse siden vi bruker den hele tiden. Les mer om Google i vår guide.

  • Yr.no er en svært nyttig nettside som også byr på brukervennlig navigasjon. Vår vurdering har forresten ingenting å gjøre med om nettsiden spår riktig vær – vurderingen er basert på brukervennligheten.

  • Ordbokene.no er bokmålsordbok og nynorskordbok fra Språkrådet og Universitetet i Bergen. Denne nettsiden er nyttig samtidig som den er brukervennlig.

  • Wolframalpha.com er en søketjeneste som kan brukes både til å søke etter informasjon og som en kalkulator. Det skader ikke at denne nettsiden har et ganske pent design!

  • Duckduckgo.com er nyttig søketjeneste, men denne er forskjellig fra alle andre i det at den lagrer ikke informasjon om søket ditt. Designet er også minimalistisk og det liker vi.

Hva er dine favoritter?

Hvilke nettsider synes du er best? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *