Netflix innfører profiloverføring

Netflix har lagt til den nye funksjonen profiloverføring.

Les også: Den store filmstrømmeguiden

Dette skal gjøre endringer i livet til kundene enklere, heter det i pressemeldingen. I disse dager får alle Netflix-kunder denne meldingen i en e-post.

Den nye funksjonen skal gjøre det enkelt for brukere av kontoen din å overføre en eksisterende profil, noe som inkluderer anbefalinger, historikk, Min liste, innstillinger, lagrede spill med mer – til en ny konto.

Du har en mulighet å slå av denne funksjonen, men hvis ikke du foretar deg noe, blir funksjonen aktivert 10 dager etter 20. oktober 2022.

Hva er profiloverføring?

Profiloverføringsfunksjonen gjør det mulig for andre brukere av kontoen din å overføre en profil, inkludert anbefalinger, historikk, Min liste, innstillinger, lagrede spill med mer – til sitt eget medlemskap som de betaler for.

Netflix presiserer at selskapet kommer ikke til å overføre betalingsopplysningene til den nye kontoen, og det koster ingenting å slå på denne funksjonen. Barneprofiler og profiler med PIN-kode kan ikke overføres. Alle lagrede spill og spillprogresjon knyttet til en profil blir overført til den nye kontoen.

Hva er hensikten?

Livet til brukerne endres hele tiden. Familier vokser og folk flytter, blant annet. Den nye funksjonen skal gjøre disse endringene enklere, mener Netflix. Du kan rett og slett la en annen Netflix-kunde bruke din profil.

Slik overfører du en profil

Du logger deg på Netflix og holder musepekeren over profil-ikonet øverst til høyre i Netflix og velger Overfør profil fra menyen.

Slik slår du av funksjonen

Netflix har sendt alle kundene en e-post med en lenke som gjør det mulig å slå av funksjonen, men vi anbefaler å gjøre dette via din Netflix-profil. Du kan logge deg på Netflix og holde musepekeren over profil-ikonet øverst til høyre i Netflix og velge Konto fra menyen. Her finner du Slå av profiloverføring under Innstillinger

Uklart

Det Netflix ikke sier noe om er hva som skjer dersom profiloverføringen er uønsket av den andre brukeren. Må den andre brukere godkjenne overføringen? Får den andre brukeren flere alternative profiler å velge mellom når overføringen er gjennomført? Vi har prøvd å finne svaret på disse spørsmålene på Netflix sine hjelpesider, men foreløpig ikke lykkes med det.

Kilde: netflix.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *