Slik velger du Mastodon server

For å bruke Mastodon må du først velge en server (instans) og deretter kan du registrer deg.

Les også: Mastodon-guide

Men, hvilken server bør du velge? Svaret på det er ikke alltid like enkelt. Mastodon har nemlig over 7500 servere over hele verden.

Slik velger du server

Du finne en liste over servere på joinmastodon.org/no/servers. Du kan bruke et filter til venstre og velge å vise kun servere i et område i verden. Du kan også velge å vise kun servere etter tema som teknologi, gaming eller musikk blant mange andre.

Du kan velge en lokal server som snabelen.no (1900 registrerte brukere) eller oslo.town (1900), dersom du befinner deg i Norge. Du kan eventuelt bli en del av en kjempestor internasjonal server som mastodon.social som i skrivende stund har 250 000 registrerte brukere eller mstdn.social (79 000). Hvis du foretrekker teknologi som tema kan fosstodon.org (26 000) være et godt valg.

Mastodon tilbyr også et søkeverktøy du kan bruke til å finne en server – du finner søkeverktøyet på mastodon.help. Her finner du en lang liste med servere med detaljert informasjon og statistikk.

Det kan være lurt å bruke litt tid for å velge en server, men vær klar over at du kan registrere deg med en gang for så å flytte din profil på et senere tidspunkt, dersom du ikke er fornøyd med den du har nå.

Kan du brukere flere servere samtidig med den samme kontoen? Svaret er nei. Det er imidlertid teoretisk mulig å opprette flere kontoer og på den måten bli en del av flere servere.

Flytting til en annen server

For ordens skyld, du har en mulighet til å flytte din profil til en annen server, altså etter at du registrerer deg på en server. Dette gjør du ved å klikke på Rediger profil, klikk videre på Konto og deretter på Flytt til en annen konto. Vær likevel klar over at dette menyvalget kan variere etter hvilken server du har valgt i utgangspunktet.

Kilder: cmswire.com, thetealmango.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *