Rydding av nettkontoer blir enklere

Justdelete.me er en tjeneste som gir deg en oversikt over forskjellige tjenester på nettet og forteller deg hvor enkelt eller hvor vanskelig det er å fjerne deg fra den aktuelle tjenesten.

Les også: Slett kontoer du ikke bruker

Dette er en svært nyttig tjeneste for deg som ønsker å rydde opp i din bruk av internett.

Just Delete Me

Du finner oversikten på backgroundchecks.org/justdeleteme. Denne nettsiden gir deg informasjon om hvordan du sletter din konto dersom dette er en vanskelig prosess.

Det er interessant å se at blant tjenester som gjør det vanskelig å slette konto er Adobe, Amazon, iTunes/Apple ID, PayPal, Rotten Tomatoes, Shutterstock, Skype, TED og WolframAlpha.

Det vinnes også tjenester som faktisk ikke lar deg slette konto og blant de mest kjente er BackBlaze, Evernote, Netflix og WikiPedia. Vi har ikke testet om dette faktisk stemmer, men det beste tipset er å ta kontakt med den aktuelle tjenesten og be om å bli slettet. Kanskje du er heldig.

Et godt tips dersom en tjeneste ikke lar deg slette din konto: Du kan logge deg på tjenesten og slette dine data, eventuelt redigere informasjonen om deg slik at tjenesten har minimum med informasjon om deg.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *