Virtuell reise med Google Earth!

Google Earth byr på en virtuell reise verden rundt. Det finnes egentlig to versjoner av Google Earth. Den ene er nettbasert, mens den andre er app-basert som kan installeres på PC eller mobile enheter.

Les også: Gatevisning i museer verden rundt

Den versjonen som nettbasert har tidligere kun støttet nettleseren Chrome, men det viser seg at den nå støtter flere nettlesere.

Nettbasert Google Earth

Du finner den nettbaserte Google Earth på google.com/intl/no/earth. Denne tjenesten har tidligere krevd nettleseren Google Chrome. Vi har nettopp prøvd den i Firefox og den fungerer faktisk der. Du trenger altså ikke å laste ned Google Earth, men den fungere direkte i nettleseren. Her kan du velge å åpne Earth i Chrome. Google Earth blir da lastet inn i nettleseren og du får en introduksjon. Du kan eventuelt velge å hoppe over introduksjonen.

På menyene til venstre finner du søkeknapp, du kan utforske ulike steder på jorden, «Jeg prøver lykken» sender deg til et tilfeldig sted på jorden, «Mine steder» er dine favoritt-steder og «Share» som gir deg en mulighet til å dele steder med andre brukere.

Dette er noen av stedene på jorden du kan utforske med Google Earth (husk at du må ha nyeste Chrome-versjonen):

  • Hope Spot: Spitspergen Island tar deg på en virtuell reise til Spitsbergen.

  • Natural Treasures er en reise til seks unike steder på jorden: øyer, fjell, jungelområder, ørken, sletter og byer, i regi av BBC Earth.

  • Gombe National Park er en nasjonalpark i Tanzania. Her kan du høre om forskningen til Jane Goodall om sjimpanser, som hun observerte i flere år.

  • Girl Muppets Around the World er en reise med Sesame Workshop til Afghanistan, India, Mexico og andre land – dette er en reise som er tilrettelagt for barn.

  • Grand Canyon gir deg en mulighet til å undersøke Grand Canyon i 3D.

Google Earth Pro er gratis

Du kan fortsatt laste ned og bruke Google Earth-appen, men da dreier det seg om den gamle versjonen av Google Earth Pro som du finner på google.com. Husk å fjerne haken ved «Bidra til å forbedre Google Earth ved å sende Google bruksstatistikk». Last ned og kjør programfilen. Les mer om den selvstendige versjonen (som ikke krever Chrome-nettleseren) av Google Earth i vår guide.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *