Viktig e-post blir slettet av Gmail

Har du sjekket spam-mappen i Gmail i det siste? Bruker du e-posttjenesten Gmail får du et meget godt spam-filter.

Les også: Beste antivirus for hjemmebrukere

Problemet er bare at filteret kan gjøre feil. Ekte meldinger blir stemplet som spam og ofte er det viktige meldinger som blir behandlet på denne måten.

Du kan omgjøre flyttingen ved å først merke den aktuelle meldingen og deretter klikke på Ikke søppelpost-lenken. Det som skjer da er at Gmail husker avsenderadressen slik at neste meldingen du får fra den samme avsender vil da ikke bli flyttet til spam-mappen.

Dette skjer heldigvis ikke ofte, men undertegnede har opplevd at en viktig e-post, en regning, har blitt flyttet til spam-mappen (du finner mappen via menyvalget Mer, Søppelpost til venstre). Dette har skjedd noen få ganger i året – problemet er at det kan skje når du minst venter det. Hvis du bruker Gmail som hoved e-posttjeneste kan dette være ekstra viktig.

Blir slettet

Dersom du ikke oppdager dette blir situasjonen ganske skummel. E-post som blir flyttet til spam-mappen blir slettet etter 30 dager dersom du ikke er på vakt. Derfor bør du sjekke denne mappen regelmessig.

You may also like...

2 Responses

  1. Berit Helberg sier:

    Funker ikke. Det er to mailadresser Gmail insisterer på å kaste direkte i spambøtta, og uansett om jeg trykker «viktig mail»-symbolet og deretter haker av «ikke søppelpost» havner det i søpla i eininga. Har du en løsning, send meg gjerne mail for jeg har allerede sletta feil et par ganger og det er så j4vla irriterende…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *