Mystisk Facebook-funksjon irriterer

Administratorassistent er en funksjon som Facebook har innført uten at brukerne får noe valg.

Les også: Slik oppretter du Facebook-gruppe

Denne funksjonen viser seg å ikke være ny, men vi har nettopp fått den i flere gupper vi administrerer. Vi finner ut senere at funksjonen nå er blitt obligatorisk i alle grupper. Facebook mener denne funksjonen vil hjelpe administratorer å få bedre kontroll over en gruppe.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Uønsket

Meningen er at funksjonen skal gi forslag om handlinger. Funksjonen er utstyrt med ulike typer filtre som skal gjennomføre ulike handlinger og dette skal skje automatisk, altså for å gjøre jobben til administratorer enklere. Dette ønsker vi ikke å ha noe av! Vi har prøvd å finne en måte å fjerne denne funksjonen, men foreløpig uten å lykkes med dette.

Administratorassistent

Det er lagt ut veiledning for denne funksjonen på facebook.com. Problemet er bare at det er én mulighet som mangler i denne veiledningen, nemlig å deaktivere funksjonen.

Mer info…

Etter en del googling har vi oppdaget en guide for administratorassistenten på groupleads.net. Her får vi vite at denne funksjonen er drevet med kunstig intelligens. Funksjonen skal gjøre det enklere for administratorer å få kontroll over grupper med mange medlemmer. Administratorassistenten ble lansert i 2020. Funksjonen var tidligere frivillig, men i 2023 blir den innført automatisk.

Her er også tilsynelatende en veiledning om hvordan man kvitter seg med funksjonen. Klikk først på Grupper i menyen til venstre i Facebook. Klikk deretter på Administratorassistent (Admin Assist). Her skal det være et lite blyant-ikon og hvis vi klikker på dette skal vi kunne slette funksjonen. Dette finner vi ikke i vår Facebook-meny. Ifølge bildet som skal demonstrere dette handler denne slette-muligheten om å fjerne et filter i funksjonen og IKKE om å slette selve funksjonen!

Vet du noe mer?

Det har nå gått flere uker siden vi først oppdaget denne funksjonen, men vi er ikke klokere. Administratorassistent er jo der som et menyvalg i alle våre grupper, men vi skjønner fortsatt ikke hva den gjør. Det virker som vi selv skal definere handlinger som funksjonen skal gjennomføre automatisk. Vi har ikke definert noen handling og det er kanskje derfor funksjonen har vært stille hele tiden uten at vi merker noe.

Vi kommer til å oppdatere denne artikkelen når vi har funnet ut hvordan funksjonen deaktiveres. Har du funnet ut av dette? Du mener kanskje at denne funksjonen er nyttig? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *