Gratis fotoapp med masse verktøy

Fotoappen digiKam er gratis og basert på åpen kildekode – den kan brukes til å organisere og redigere bilder.

Les også: Fotoapper for alle nivåer

digiKam 7.7.0

Versjon 7.7.0 er nå klar for nedlasting. Det dreier seg om fiksing av feil som ble oppdaget i forrige versjon, pluss støtte for flere kameraer – du finner en liste over kameraer som støttes på libraw.org. Videre leveres nå digiKam med støtte for det nye bildeformatet JPEG-XL.

Du finner detaljene på digikam.org

Les også: Hva er JPEG-XL?

Last ned og bruk

Du finner digiKam på digikam.org – klikk på Download-knappen og Windows og videre på en av lenkene under Mirrors – appen er helt gratis.

Vær oppmerksom på at dersom du skal installere denne appen på Windows 10 eller Windows 11 vil Windows Defender sannsynligvis reagere på den. Windows Defender pleier å stoppe apper som ikke er utviklet av Microsoft. Dette er falsk alarm. Hvis du får opp et vindu med «Windows beskytter PCen» kan klikke på Mer info-lenken og videre klikke på Kjør likevel-knappen.

Appen skanner datamaskinen for bilder. Når skanningen er ferdig får du opp selve programvinduet. Du kan nå ble i bildene fra menyen til venstre. Vær oppmerksom på at det kan ta tid før bildene dukker opp i programvinduet.

Videre kan du dobbeltklikke på et bilde for å redigere det. Du kan for eksempel klikke på menyvalget Tools og Image Editor for å få opp flere verktøy – maksimer bildet for å få bedre ovesikt over verktøyene.

Kilde: digikam.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *