Her finner du ChatGPT-triksene

ChatGPT har vært den store farsotten i det siste månedene. Hvordan bruker du verktøyet mest effektivt?

Les også: Hva er ChatGPT?

Guide for ChatGPT

På denne siden finner du en oversikt over bruken av ChatGPT og en rekke triks som er kjekt å vite. I tillegg kan det være greit å vite noe om sikkerhetsaspektet.

ChatGPT dreier seg i utgangspunktet om å stille roboten et spørsmål. Denne roboten kan sies å være et slags leksikon på lignende måte som Wikipedia. Roboten har tilgang til enorm database med tekst og henter svaret på spørsmålet ditt i denne databasen.

Det er egentlig bare fantasien som setter grenser for hva du kan spørre om, men noen begrensninger er det. ChatGPT støtter foreløpig ikke bilder eller video.

Vær så spesifikk som mulig

Spørsmålet du stiller bør være så spesifikt som mulig. Dersom spørsmålet er tvetydig er det ikke sikkert at du får det svaret du ønsker. Formuler spørsmålet på flere måter hvis ikke du får svar ved første forsøk.

Språk

ChatGPT forstår ganske mange språk, inkludert engelsk og norsk. Dermed kan ChatGPT brukes til å lære å skrive på et anne språk.

Start en «samtale»

Du kan starte med å spørre ChatGPT er første spørsmål. Deretter kan du gjerne stille et oppfølgingsspørsmål slik at du setter i gang en «samtale». Roboten kan brukes i en kreativ prosess, for eksempel hvis du står fast i et prosjekt du jobber med kan du bruke ChstGPT for å få nye ideer.

Tren opp ChatGPT

Det viser seg at roboten blir fortløpende oppdatert med kunnskap. Undertegnede har selv erfart at selv om roboten ikke klarte å svare på det første spørsmålet, kunne den svare på det samme spørsmålet på et senere tidspunkt – dette skjedde etter at vi hadde lagt inn en nettadresse i mellomtiden – dermed ble roboten oppdatert med mer informasjon.

Underholdning

Du kan for eksempel be ChatGPT om å lage en vits om ChatGPT. Vi har stilt dette spørsmålet flere ganger, både på engelsk og på norsk, og resultatet ble faktisk forskjellige vitser hver gang!

ChatGPT forstår programmeringskode

Er du programmerer kan ChatGPT komme med svar i form av kode. Det finnes eksempler på at ChatGPT forstår programmeringskode. Les mer i vår artikkel.

Begrensninger

ChatGPT har en rekke begrensninger. Blant annet støtter den ikke bilder eller video. Versjoner som ChatGPT Plus og GPT-4 støtter derimot både tekst, bilder og video. Robotoen utvikles i rekordfart og det betyt at fremtidige versjoner av ChatGPT blir mye mer avansert enn i dag.

Kommer ChatGPT til å erstatte Google?

Det kommer kanskje an på hvem du spør, men svaret er egentlig nei, fordi de to verktøyene bruker forskjellig teknologi. Google bruker algoritmer, mens ChatGPT er en tekstgenerator. Les mer i vår artikkel.

Bruk ChatGPT ved lav aktivitet

Har du spørsmål til ChatGPT som muligens inkluderer et svar med store mengder tekst, da kan det oppstå forsinkelser i svaret. Det beste tidspunktet til å bruke ChatGPT i Norge er erfaringsmessig tidlig på formiddagen norsk tid. Da er det lavest trafikk.

GPT-4

GPT-4 er i skrivende stund den nyeste versjonen av ChatGPT, men for å bruke den må du bruke ChatGPT Plus, altså betalvesjon av ChatGPT. Les mer i vår artikkel.

Det finnes riktignok en måte som er helt gratis og det er via Microsoft Bing, noe som krever Microsoft-konto, men dette er gratis. Les mer i vår artikkel.

Kjøp et bedre verktøy

ChatGPT Plus er betalutgave av ChatGPT som er mer avansert. Les mer i vår artikkel.

Vær forsiktig!

Det som skjer alltid med ting som blir populære. Kriminelle prøver å utnytte situasjonen. Du bør ikke laste ned ChatGPT-apper, i hvert fall ikke per i dag. Les mer i vår artikkel.

Videre bør du ikke stole 100 prosent på alt ChatGPT kommer med. Dette gjelder spesielt i sensitive områder som helse og sikkerhet.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *