ChatGPT vs Copilot vs Gemini

Både ChatGPT, Copilot og Gemini er prateroboter som bruker kunstig intelligens for å svare på spørsmål om alt mellom himmel og jord.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Forskjellen er i utgangspunktet at de er utviklet av forskjellige selskaper: OpenAI, Microsoft og Google. Det som er felles er at alle tilbyr gratisversjoner og en avansert versjon du må betale for.

For ordens skyld, vi har ikke testet disse tjenestene, men har laget en oversikt over forskjellene. Deler av denne oversikten er hentet fra både ChatGPT, Copilot og Gemini.

ChatGPT

ChatGPT er utviklet av OpenAI og du finner hjemmesiden til ChatGPT på chat.openai.com.

Det var ChatGPT som startet denne revolusjonen i 2022 og har dermed lengre fartstid enn de to andre tjenestene. ChatGPT er bra på språkforståelse, støtter mange språk og er derfor god på oversettelser. Blant svakhetene med ChatGPT er manglende integrasjon med andre programmer og tjenester.

Copilot

Copilot er utviklet av Microsoft og du finner Copilot sin hjemmeside på copilot.microsoft.com.

Microsoft Copilot er mer eller mindre integrert i Windows 11 og nettleseren Edge, pluss andre Microsoft-verktøy. Copilot er spesielt rettet mot utviklere som skriver kode. Blant svakhetene med Copilot er at den for sterkt koblet til Microsoft-produkter.

Gemini

Gemini er utviklet av Google og du finner hjemmesiden for Gemini på gemini.google.com.

Gemini hadde tidligere navnet Google Bard, men byttet navn i 2024 – les mer.

Gemini er tilrettelagt for forskjellige apper og tjenester fra Google. Blant svakhetene med Gemini er at den er mindre allsidig enn ChatGPT og Copilot.

Sammenligning

Du finner en sammenligning mellom de tre tjenestene på sourceforge.net og slashdot.org og zdnet.com..

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *