App som simulerer Commodore 64

C64 Forever 9 er en app som simulerer den legendariske datamaskinen Commodore 64.

Commodore 64

Commodore 64 (C64) er en 8-biters datamaskin fra det amerikanske firmaet Commodore. Den ble lansert i 1982, og var en av de første personlige datamaskiner som var billig nok til at de ble allemannseie.

Da Commodore Computers Norge halverte prisen på C64 høsten 1983 tok salget av for alvor i Norge. Commodore står også i en nostalgisk særstilling for hobby-programmerere og spillentusiaster verden over, og var for mange inngangsporten til «dataverdenen».

C64 Forever

C64 Forever er en app som simulerer Commodore 64. Du kan laste ned gratisversjonen (Free Express Edition) fra c64forever.com. Du får opp et Registration-vindu, men kan bare klikke på Next og Next igjen og Next for tredje gang. Deretter skal du trykke på Windows-tasten, deretter Meny-knappen og deretter Scroll Lock-tasten. Klikk på Next og Next igjen. Klikk på «Check Now» slik at appen henter oppdateringer. Til slutt kan du klikke på Next og Finish.

Du får nå opp vinduet til C64 Forever, altså en app som simulerer Commodore 64. Her kan du for eksempel velge Games-mappen og dobbeltklikke på et ønsker spill. Du får da opp eget vindu med selve spillet og et vindu med et tastatur.

Kilder: c64forever.com, wikipedia.org.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.